DCSM matten

De DCSM verwarmingsmat is een uitstekende keuze voor elektrische vloerverwarming, met name onder tegels of een gietvloer.

Filters

Enig resultaat

Enig resultaat

DCSM verwarmingsmat

De DCSM (Dual Core Sticky Mat) verwarmingsmat is een uitstekende keuze voor elektrische vloerverwarming, met name onder tegels of een gietvloer. Deze verwarmingsmat is ontworpen om efficiënt en gemakkelijk geïnstalleerd te kunnen worden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel doe-het-zelvers als professionele installateurs.

Opbouw en kenmerken

De kern van de DCSM verwarmingsmat bestaat uit een ‘Twin Conductor’ kabel. Hierdoor is de installatie van de verwarmingsmat erg makkelijk, want de kabel heeft slechts aan één kant de aansluitkabel. Deze DCSM verwarmingsmat biedt een betrouwbare en efficiënte warmteoverdracht. De kabel is omgeven door een primaire isolatielaag van hoogtemperatuur polymeer. Deze isolatielaag is speciaal ontworpen om de kabel te beschermen tegen hoge temperaturen en langdurig gebruik, waardoor de levensduur van de verwarmingsmat wordt verlengd.

Daarnaast is de kabel voorzien van een aardscherm. Dit aardscherm speelt een cruciale rol in de veiligheid van de installatie, omdat het fungeert als een beschermende barrière die de kabel afschermt van externe invloeden en potentiële beschadigingen. De buitenmantel van de kabel is gemaakt van PVC, wat zorgt voor extra bescherming en duurzaamheid. Dankzij deze zorgvuldig samengestelde opbouw heeft de kabel een geringe dikte van slechts 3 mm. Dit maakt de DCSM verwarmingsmat bijzonder geschikt voor installaties waar de beschikbare hoogte beperkt is.

Installatiegemak

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van de DCSM verwarmingsmat is het installatiegemak. De kabel is bevestigd op een gaasmat die is voorzien van een zelfklevende achterkant. Deze zelfklevende laag zorgt ervoor dat de mat stevig op zijn plaats blijft tijdens de installatie, wat het aanbrengen aanzienlijk vereenvoudigt en ervoor zorgt dat de mat niet verschuift voordat de vloerbedekking wordt aangebracht.

Het is essentieel om de DCSM verwarmingsmat te controleren op ohmse en isolatieweerstand, zowel voor, tijdens als na de installatie.

Levering inhoud

De DCSM verwarmingsmat wordt geleverd in een eigen omdoos, wat zorgt voor een veilige en georganiseerde levering. In de doos vindt u een handleiding en certificaat waarin alle meetgegevens van de mat zijn opgenomen, wat belangrijk is voor de kwaliteitsgarantie en eventuele controles. Verder wordt er een sensorbuis van 1,5 meter lengte en een diameter van 16 mm meegeleverd. Deze sensorbuis is essentieel voor het nauwkeurig meten en regelen van de vloertemperatuur, maar de sensorbuis dient ook als bescherming voor de externe sensor. En mocht de externe sensor in de toekomst onverhoopt defect raken is de vervanging erg gemakkelijk.

Vermogen en beschikbaarheid

De DCSM verwarmingsmat heeft een vermogen van 160W per vierkante meter, wat zorgt voor een snelle opwarming en een gelijkmatige warmteverdeling over het vloeroppervlak. De mat is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, variërend van 0,5 vierkante meter tot 12 vierkante meter, waardoor er altijd een geschikte maat is voor uw specifieke project. Er kunnen meerdere verwarmingsmatten aangesloten worden op één thermostaat mits het maximale ampère van de thermostaat niet wordt overschreden.

DCSM als elektrische vloerverwarming

De DCSM verwarmingsmat is ideaal voor installatie onder een tegelvloer als elektrische vloerverwarming. Deze zelfklevende verwarmingsmatten zijn gemakkelijk uit te rollen en op hun plaats te plakken. Nadat ze zijn geplaatst, kunnen ze worden bedekt met een geschikte tegellijm en kunnen de tegels direct bovenop worden geplaatst.

Als je echter een andere afwerking dan tegels wilt gebruiken, zoals laminaat, tapijt of PVC, is het noodzakelijk om eerst de elektrische vloerverwarming te egaliseren. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over het oppervlak wordt verspreid en minimaliseert het risico op beschadiging van de verwarmingsmat.

DCSM als elektrische wandverwarming

De DCSM verwarmingsmat kan ook worden toegepast als wandverwarming, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor het verwarmen van zowel vloeren als wanden. De zelfklevende verwarmingsmatten kunnen eenvoudig op de gewenste locatie aan de wand worden bevestigd. Vervolgens kunnen ze worden bedekt met een geschikt materiaal om een glad oppervlak te creëren.

Toebehoren

Elektrische vloerverwarming werkt het beste wanneer het wordt geregeld door een thermostaat en een externe sensor in de vloer. De thermostaat zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling, terwijl de sensor de vloertemperatuur bewaakt om oververhitting te voorkomen.

Er verschillende opties beschikbaar, zowel draadloos als bedraad, om aan deze behoeften te voldoen. Zo kunnen gebruikers een systeem kiezen dat het beste past bij hun specifieke situatie en voorkeuren.

Thermostaat voor vloerverwarming in de badkamer

Thermostaten met een IP21-beschermingsklasse zijn geschikt voor installatie in zone 3 van sanitaire ruimtes. Deze beschermingsklasse is vergelijkbaar met die van lampen en lichtschakelaars, wat betekent dat de thermostaten drupwaterdicht zijn en bestand tegen verticale waterdruppels.

In de praktijk houdt dit in dat thermostaten minstens 60 cm van een bad of douche geplaatst moeten worden en buiten een straal van minimaal 60 cm vanaf wastafels. De DOC3 thermostaat voldoet aan deze specificaties en is daardoor een geschikte keuze voor gebruik in dergelijke sanitaire omgevingen. Met zijn IP21-classificatie biedt de DOC3 een betrouwbare en veilige oplossing voor het regelen van de temperatuur in vochtige ruimtes.