Watts Vision

Watts Vision is een  systeem dat vrijwel alle verwarmingssystemen kan aansturen, waaronder elektrische en watergedragen (vloer)verwarming.

Filters

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Watts Vision

Watts Vision is een uitgebreid thermostatisch systeem dat vrijwel alle verwarmingssystemen kan aansturen, waaronder elektrische (vloer)verwarming, CV-ketels, warmtepompen (koelen en verwarmen), en meer. Als een gevestigd merk in Nederland heeft Watts Vision een stevig marktaandeel verworven. Binnen ons assortiment bieden we het Watts Vision systeem 868 Mhz aan, een draadloos thermostatisch systeem dat flexibiliteit en gebruiksgemak biedt.

Om snel en eenvoudig te bepalen welke producten geschikt zijn voor uw specifieke situatie, kunt u gebruik maken van de Watts Vision configuratietool. Hieronder zullen we het Watts Vision systeem nader toelichten.

Watts Vision thermostaten

Binnen het Watts Vision systeem 868 Mhz biedt LVS Verwarming een assortiment van vier verschillende thermostaten:

Alle thermostaten van Watts Vision zijn voorzien van batterijvoeding. De niet-programmeerbare thermostaten, de BT-D02 RF en BT-A02 RF, vinden met name hun toepassing in grootschalige projecten. Deze thermostaten kenmerken zich door hun gebruikersvriendelijkheid dankzij een beperkt aantal instellingen. Indien u meer controle wenst en de mogelijkheid wilt hebben om een verwarmingsprogramma te creëren, raden wij de BT-D03 RF of de BT-DP02 RF aan, aangezien deze geavanceerder zijn dan de niet-programmeerbare thermostaten.

Voor de aansturing van radiatoren heeft Watts een speciale radiatorknopthermostaat ontwikkeld, namelijk de BT-THR02 RF. Deze thermostaat is geschikt voor diverse typen radiatoren en is uitgerust met een lcd-display.

Watts Vision centraal bedieningspaneel

Het Watts Vision systeem omvat het BT-CT02 RF centrale bedieningspaneel, waarmee tot wel 50 zones individueel kunnen worden bestuurd vanaf één punt. Dit biedt een uitzonderlijke controle over verwarmingssystemen in verschillende ruimtes. Daarnaast is de BT-CT02 RF essentieel voor het koppelen van het Watts Vision systeem aan een mobiele app, waardoor gebruikers de verwarming op afstand kunnen regelen en monitoren, waar ze zich ook bevinden. Deze integratie met een mobiele app verhoogt het gemak en de controle over het systeem aanzienlijk.

Watts Vision ontvangers

Om de verschillende verwarmingssystemen aan te kunnen aansturen, biedt Watts Vision diverse ontvangers aan, waaronder:

Elke ontvanger heeft unieke eigenschappen die zijn afgestemd op specifieke behoeften en toepassingen. De BT-WR02 LC RF onderscheidt zich door zijn spanningsvoerende uitgang en wordt met name gebruikt voor het aansturen van elektrische verwarmingselementen. Deze ontvanger kan 10 ampère op 230V schakelen.

Voor het aansturen van warmtepompen, met de mogelijkheid tot zowel verwarmen als koelen, is de BT-WR02 HC RF de geschikte keuze. Deze ontvanger is ontworpen om te voldoen aan de complexe behoeften van moderne warmtepompsystemen.

De BT-WR02 FC RF is onder andere ontworpen voor het aansturen van CV-ketels dankzij zijn potentieel vrije uitgang. Hierdoor kan het Watts Vision systeem worden geïntegreerd met conventionele verwarmingssystemen die gebruik maken van CV-ketels.

De BT-FR02 RF biedt een vloersensoroptie, waardoor deze ontvanger ingezet kan worden voor het regelen van elektrische vloerverwarmingssystemen. Bovendien beschikt deze ontvanger over een schakelcapaciteit van 16 ampère bij 230V.

Elektrische vloerverwarming

Voor elektrische vloerverwarmingssystemen is het gebruik van een externe vloersensor een vereiste. Deze externe vloersensor fungeert als bescherming tegen hoge temperaturen om potentiële schade aan uw vloer te voorkomen. In het Watts Vision systeem kunt u hiervoor de BT-FR02 RF ontvanger gebruiken. De BT-FR02 RF ontvanger kan worden gecombineerd met één van de thermostaten van Watts Vision en/of de BT-CT02 RF (Centraal bedieningspaneel).

Watergedragen verwarming

Het Watts Vision systeem op 868 Mhz biedt tevens oplossingen voor watergedragen verwarmingssystemen. Voor de regeling van watergedragen vloerverwarming in verschillende zones kunt u gebruik maken van de zoneregelingskast BT-M6Z02 RF. Deze regelkast heeft de capaciteit om tot 6 verschillende zones aan te sturen en kan verder worden uitgebreid met de BT-S602 RF uitbreidingsmodule, waarmee het aantal zones kan worden vergroot tot 12.

De BT-M6Z02 RF is voorzien van aansluitingen voor een potentieel vrij contact en pompuitgang. In situaties waarin de watergedragen verwarming zowel voor verwarming als koeling wordt gebruikt, is het noodzakelijk om een HC-module van Watts Vision aan te sluiten op de BT-M6Z02 RF. Deze HC-module, genaamd BT-HCM02 RF, biedt de mogelijkheid om het Watts Vision systeem zowel te laten koelen als verwarmen, waardoor het systeem nog veelzijdiger wordt in zijn toepassingen.