Toebehoren

Bij het installeren van verwarmingsfolies zijn er verschillende toebehoren die de installatie kunnen vergemakkelijken en optimaliseren.

Filters

Toont alle 14 resultaten

Toebehoren

Bij het installeren van verwarmingsfolies zijn er verschillende onderdelen en hulpmiddelen beschikbaar die de installatie aanzienlijk kunnen vergemakkelijken en optimaliseren. Het gebruik van deze onderdelen kan niet alleen de installatieprocedure versoepelen, maar ook de kwaliteit en efficiëntie van het vloerverwarmingssysteem verbeteren.

De toebehoren en accessoires van LVS zijn getest op comptabiliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Zodoende bent u verzekerd van de juiste materialen om de verwarmingsfolies correct aan te sluiten.

Aansluitkabels

De standaard aansluitkabel voor de verwarmingsfolie is een afgeplatte kabel van 2x 0,75mm². Deze kabel kan gebruikt worden voor diverse toepassingen, zoals het verlengen van bestaande aansluitkabels of als aansluitkabel voor verwarmingsfolies zonder aansluitkabel. Het vermogen van deze aansluitkabel is geschikt voor gebruik tot maximaal 1000 Watt.

Voor situaties waarin hogere wattages nodig zijn, kan de dubbel geïsoleerde draad van 1,5mm² worden gebruikt. Dit is met name handig bij folies met een hoog totaal wattage. Het is echter belangrijk op te merken dat de koperen banen van de verwarmingsfolie een maximaal vermogen van 1500 Watt aankunnen. Daarom mag één verwarmingsfoliebaan niet een hoger vermogen hebben dan dit maximum.

Naast het gebruik als aansluitkabel, kan de dubbel geïsoleerde draad 1,5mm²  ook dienen als doorverbindkabel tussen de lasklem, waar alle verwarmingsfolies samenkomen, en de thermostaat. De maximale belasting voor deze kabel is 3500 watt. Bovendien zijn de 1,5mm² dubbel geïsoleerde kabels geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes en/of installatie in betonnen vloeren, wat hun veelzijdigheid vergroot.

Tape

Binnen ons assortiment bieden we twee verschillende soorten tape aan: Scapa tape en dubbelzijdige tape. Scapa tape staat bekend om zijn uitstekende kleefkracht en hittebestendige eigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik bij infraroodverwarmingsfolie. Het is niet alleen geschikt voor het isoleren van de verwarmingsfolie zelf, maar ook voor het stevig bevestigen ervan aan de ondervloer. Scapa tape is verkrijgbaar in zowel grijs als zwart. Let op: Scapa tape verschilt van gewone huis-, tuin- en keuken duct-tape en mag niet als vervanging worden gebruikt.

Dubbelzijdige tape wordt voornamelijk gebruikt tijdens de installatie van Heat-blok. Met behulp van dubbelzijdige tape kan de isolatie stevig aan de ondervloer worden bevestigd. In sommige gevallen wordt ook spuitlijm gebruikt om de isolatie aan de ondervloer te fixeren.

Sensorbuis

Wanneer elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd in een betonnen of gegoten vloer, wordt het sterk aanbevolen om een sensorbuis te gebruiken. Deze buis is aan één kant afgedicht om de vloersensor te beschermen tegen vocht. Een bijkomend voordeel is dat de sensor gemakkelijk vervangen kan worden indien nodig, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een sensorbuis.

Lasklemmen

Het gebruik van lasklemmen is ideaal als de verwarming bestaat uit meerdere verwarmingsfolies. Het is namelijk niet mogelijk om meerdere kabels van de verwarmingsfolie te monteren aan de thermostaat. De ingang punten achter op de thermostaat zijn hier te klein voor. Hierdoor wordt er altijd aangeraden om bij meerdere verwarmingsfolies gebruikt te maken van lasklemmen om zo alle kabels aan elkaar te lassen tot één kabel.