Optima serie

De Optima Serie van LVS Verwarming biedt diverse thermostaten en accessoires voor verwarming, incl. draadloze, bedrade en plug-in opties.

Filters

Resultaat 1–16 van de 23 resultaten wordt getoond

De Optima serie

De Optima serie biedt een uitgebreid assortiment thermostaten en accessoires voor diverse verwarmingssystemen. Binnen de Optima serie heeft u de keuze uit draadloze thermostaten, bedrade thermostaten en plug-in thermostaten. De Optima-serie is ontwikkeld met het oog op kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Deze thermostaten zijn geschikt voor zowel particuliere als commerciële toepassingen en bieden een veelzijdige oplossing voor elektrische verwarming, waaronder convectoren, infraroodpanelen, vloerverwarming en heaters. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om een CV-ketel aan te sturen. Op de productpagina van de gewenste thermostaat of ontvanger vindt u specifieke informatie over welk type verwarming het product ondersteunt.

Optima draadloze thermostaten

De draadloze thermostaten binnen de Optima serie maken gebruik van een zeer stabiele RF-communicatie op basis van 868 MHz. Voor draadloze thermostaten biedt de Optima serie verschillende ontvangers, elk geschikt voor verschillende situaties. In de Optima serie kunnen meerdere ontvangers op één thermostaat worden gekoppeld. Dit kunnen dezelfde soort ontvangers zijn of verschillende soorten ontvangers. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meerdere infraroodpanelen worden gekoppeld aan één thermostaat.

Optima inbouwontvangers

Binnen de Optima serie bevinden zich twee inbouwontvangers: de PCB 16A en de PCB Mini. Deze ontvangers zijn ontworpen om discreet te worden geplaatst in inbouwdozen, wat zorgt voor een strakke installatie. Door ze weg te werken in deze inbouwdozen blijven de ontvangers uit het zicht van de gebruiker.

Optima plug-in ontvanger

Daarnaast biedt de Optima serie ook een plug-in ontvanger aan. De TC400 plug-in ontvanger is speciaal ontworpen voor toepassing in bestaande bouw of renovatieprojecten. Dankzij de eenvoudige installatie in bestaande stopcontacten is dit een gebruiksvriendelijke oplossing. Het vermijdt de noodzaak tot hak- en breekwerk, wat resulteert in tijds- en kostenbesparingen. De TC400 plug-in ontvanger wordt voornamelijk gecombineerd met infraroodpanelen en convectoren voor lokale verwarmingstoepassingen. Het is echter belangrijk op te merken dat de TC400 plug-in ontvanger niet geschikt is voor het aansturen van CV-ketels.

Optima opbouwontvanger

In de Optima serie biedt LVS Verwarming tevens een opbouwontvanger aan, namelijk de TC05. Deze opbouwontvanger is geschikt voor het aansturen van verschillende soorten elektrische verwarming en CV-ketels. De TC05 opbouwontvanger heeft een compact design en is erg dun, met slechts een dikte van 23 mm. Voor een gemakkelijke installatie kan er gebruik worden gemaakt van de bijbehorende opbouwcomponent.

Optima bedrade thermostaten

Naast de draadloze thermostaten omvat de Optima serie ook bedrade thermostaten. Deze bedrade thermostaten fungeren als ‘stand-alone’ oplossingen, wat betekent dat ze niet noodzakelijk in combinatie met een ontvanger hoeven te worden gebruikt om het vermogen van het verwarmingselement te regelen. Veel van de bedrade thermostaten in de Optima Serie zijn voorzien van een ingebouwde WIFI-functie. WIFI-thermostaten zoals de Optima WDOC3Optima W FCTH51 en Optima W Round kunnen eenvoudig worden bediend via een mobiele app. Bovendien kunnen deze WIFI-thermostaten naar wens worden geprogrammeerd.

Voor toepassingen in de badkamer is er een thermostaat nodig met de juiste IP-classificatie, en hierop biedt de Optima Serie ook een oplossing. De DOC3 inbouwthermostaat is namelijk ook geschikt om te gebruiken in de badkamer dankzij zijn IP21-classificatie.

Optima plug-in thermostaten

Verder zijn er binnen de Optima serie ook plug-in thermostaten. Deze thermostaten zijn erg installatievriendelijk doordat er geen hak- en breekwerk nodig is om de thermostaat te installeren. De eindgebruiker kan de plug-in thermostaat gemakkelijk zelf installeren, omdat hier geen elektrotechnische kennis voor nodig is. Door de plug-in thermostaat, zoals de TC200 of TC300, simpelweg in het stopcontact te plaatsen, is de plug-in thermostaat geïnstalleerd. Het enige wat nu nog rest, is het aansluiten van het verwarmingselement. Door de stekker van het verwarmingselement, zoals een infraroodpaneel, convector of heater, in de plug-in thermostaat te plaatsen, is de installatie voltooid. De TC200 en TC300 plug-in thermostaten zijn alleen geschikt voor elektrische verwarming. Hierbij is de TC200 plug-in thermostaat niet programmeerbaar, terwijl de TC300 plug-in thermostaat wel programmeerbaar is.

Optima pompschakelaar

Tot slot valt er binnen de Optima serie de TC500 pompschakelaar. De TC500 pompschakelaar is ontworpen voor gebruik in combinatie met conventionele vloerverwarmingssystemen met een circulatiepomp. De TC500 zorgt ervoor dat de circulatiepomp alleen wordt geactiveerd wanneer er warmtevraag is vanuit de thermostaat. Dit minimaliseert onnodig energieverbruik, aangezien de pomp niet continu draait als er geen warmtevraag is. Hierdoor wordt het energieverbruik verminderd, wat resulteert in een efficiënter gebruik van de installatie.