Droogloopmatten

Droogloopmatten, die ideaal zijn voor gebruik bij entrees en als bijverwarming, worden geproduceerd in onze eigen productiehal.

Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Verwarmde droogloopmatten

De verwarmde droogloopmatten van LVS Verwarming worden geproduceerd in onze eigen productiehal in Nederland. Deze matten bestaan uit een onderlaag van hoogwaardig SBR-rubber met een antislip laag. Het verwarmingselement, gebaseerd op verwarmingsfolie met zwarte carbonbanen, verwarmt de mat tot ongeveer 45-50 graden Celsius. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij LVS Verwarming, daarom zijn onze matten uitgerust met oververhittingsbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de mat automatisch uitschakelt wanneer de temperatuur hoger wordt dan 60 graden Celsius.

De verwarmde droogloopmatten hebben een vermogen van 400 Watt per m2 en worden standaard geleverd met aansluitsnoer en stekker. De verwarmde droogloopmatten worden hoofdzakelijk gebruikt bij entrees, waar het verwarmingselement ervoor zorgt dat de mat te allen tijde droog blijft. Hierdoor kan de mat effectief vocht absorberen, afkomstig van bijvoorbeeld sneeuw of regen, van schoenen.

Bovendien biedt het verwarmingselement een comfortabele temperatuur voor mensen die in de entree verblijven, bijvoorbeeld gastvrouwen/gastheren om gasten te ontvangen. Deze matten zijn ideaal voor entrees met een open ingang, waar centrale verwarming niet en/of slecht mogelijk is. Hierdoor is minimale of geen verwarming nodig om een comfortabele temperatuur te behouden voor personen op de verwarmde droogloopmat.

De verwarmde droogloopmatten van LVS Verwarming zijn zorgvuldig afgedicht om vochtbestendig te zijn, met een IP66 classificatie als bevestiging van hun betrouwbaarheid in vochtige omstandigheden. Met een maximale temperatuur van 60°C zijn deze matten specifiek ontworpen voor gebruik in koude omgevingen. Bovendien voldoen ze aan de CE- en EN-normen, waardoor hun veiligheid en kwaliteit zijn gewaarborgd volgens internationale standaarden.

NR/SBR Rubber

NR/SBR-rubber is een materiaal dat wordt gevormd door de combinatie van natuurlijk rubber (NR) en styreen-butadieen rubber (SBR). Het combineert de elasticiteit van natuurlijk rubber met de duurzaamheid en weerstand tegen slijtage van synthetische rubbers, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen, vooral in omgevingen met zware belasting.

Tapijt

Het tapijt is vervaardigd met poolmateriaal dat volledig bestaat uit 100% polypropyleen. Polypropyleen, vaak afgekort als PP, is een kunststof met opmerkelijke eigenschappen zoals hoge slagvastigheid, een breed temperatuurbereik en lichtheid, in combinatie met uitstekende chemische bestendigheid en mechanische eigenschappen, waardoor het een buitengewoon veelzijdig materiaal is. Het poolgewicht bedraagt 300 gr/m2, wat resulteert in een totale poolhoogte van 3,5 mm. Bovendien zijn de tapijten gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat ze uiterst praktisch maakt voor dagelijks gebruik.

Voordelen van verwarmde droogloopmatten

Een verwarmde droogloopmat van LVS Verwarming biedt verschillende voordelen:

  1. Voorkomt uitglijden: De mat absorbeert vocht effectief, waardoor de kans op uitglijden wordt verminderd, wat resulteert in een veiligere omgeving.
  2. Behoudt droogheid: Dankzij het verwarmingselement blijft de mat droog, zelfs in vochtige omstandigheden, waardoor het vocht van bijvoorbeeld regen of sneeuw van schoenen kan worden geabsorbeerd.
  3. Comfortabele temperatuur: Het verwarmingselement zorgt voor een comfortabele temperatuur voor mensen die op de mat staan, waardoor ze zich behaaglijk voelen, zelfs in koude omgevingen.
  4. Energiebesparing: Bij gebruik in entrees met een open ingang, waar centrale verwarming niet mogelijk is, kan de mat helpen om de behoefte aan verwarming te verminderen, wat resulteert in energiebesparing.
  5. Duurzaamheid: De droogloopmatten van LVS Verwarming zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en zijn zorgvuldig afgedicht om vochtbestendig te zijn, waardoor ze langdurig en betrouwbaar zijn in verschillende omgevingen.
  6. Veiligheid en kwaliteit: De matten voldoen aan internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen, zoals de CE- en EN-normen, wat de betrouwbaarheid en veiligheid van het product waarborgt.

Hoe werkt een verwarmde droogloopmat?

Een verwarmde droogloopmat functioneert op een eenvoudige wijze. Het verwarmingselement binnenin de mat wordt opgewarmd door de carbonbanen. Zodra een persoon op de mat staat, verspreidt de warmte zich geleidelijk en verwarmt het de voeten van de persoon. Dit draagt direct bij aan het algehele lichaamscomfort, omdat warme voeten helpen bij het handhaven van een aangename lichaamstemperatuur. Hierdoor blijft het lichaam warm en behaaglijk, zelfs in omgevingen waar de temperatuur laag is.

Bovendien bevordert de warmte van de droogloopmat een snelle verdamping van eventueel aanwezig vocht op de mat, waardoor de mat droog blijft en optimale prestaties behoudt.

Eigen productie LVS Verwarming en maatwerkoplossingen

Alle verwarmde droogloopmatten worden geproduceerd in onze eigen productiehal van 2500 vierkante meter, gelegen in Nederland. Het lokaliseren van ons productieproces in eigen land stelt ons in staat om een zorgvuldig toezicht te houden op de kwaliteit van onze verwarmde droogloopmatten, terwijl het ons ook in staat stelt om een snelle en flexibele service te bieden aan onze gewaardeerde klanten.

Door onze productie lokaal te houden, kunnen we niet alleen snel reageren op de behoeften van onze klanten, maar ook op maat gemaakte oplossingen leveren die volledig voldoen aan hun specifieke eisen en wensen. Of het nu gaat om aangepaste afmetingen, specifieke materialen of andere vereisten, bij LVS Verwarming streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect passen bij de unieke vereisten van verschillende industrieën en toepassingen.

Bij LVS Verwarming zijn we er trots op dat we onze klanten de hoogste kwaliteit, service en maatwerkoplossingen kunnen bieden, zodat zij kunnen profiteren van optimale prestaties en tevredenheid.

Mocht u interesse hebben in een verwarmde droogloopmat die niet binnen ons gebruikelijke assortiment valt, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen. We staan graag klaar om u te informeren over de beschikbare opties en mogelijkheden.