Terras

LVS Verwarming levert diverse soorten terras verwarming, zoals blackheaters en RVS heaters.

Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Terras heaters

Een infrarood terrasverwarmer is een verwarmingstoestel dat gebruik maakt van infraroodstraling om warmte direct naar objecten en personen te sturen, zonder de omgevingslucht te verwarmen. Dit apparaat werkt op een vergelijkbare wijze als de zon, waarbij de warmte direct wordt gevoeld zodra men zich binnen het bereik van de straling bevindt.

De technologie achter infrarood terrasverwarmers zorgt voor een efficiënte en gerichte warmteafgifte. Dit betekent dat de warmte direct op de gewenste plekken terechtkomt, wat leidt tot een hogere efficiëntie in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen die eerst de lucht moeten opwarmen. Hierdoor wordt energieverspilling geminimaliseerd en kunnen gebruikers genieten van een aangename temperatuur, zelfs in een open of semi-open buitenomgeving.

Met de installatie van een infrarood terrasverwarmer kunt u optimaal gebruikmaken van uw buitenruimte, ongeacht de weersomstandigheden. Dit maakt het mogelijk om gedurende het hele jaar buiten te ontspannen, te dineren of te entertainen in een comfortabele en warme omgeving.

Soorten infrarood golfen

De verschillende golflengtes hebben uiteenlopende warmteprincipes. Korte golven bieden stralingswarmte, middengolven leveren een combinatie van stralings- en convectiewarmte, terwijl lange golven uitsluitend convectiewarmte genereren.

  • IR-A (korte golf infrarood), met een golflengte tussen 0,78 µm tot 3 µm.

Korte golf infrarood (IR-A) is de krachtigste vorm van warmtestraling binnen het infraroodspectrum. Deze straling is zo krachtig dat zelfs koude, ongeïsoleerde buitenruimtes ermee verwarmd kunnen worden. Korte golf infrarood wordt daarom vaak gebruikt als terrasverwarmer of industriële heater, waardoor een aangename temperatuur in koude omgevingen kan worden bereikt. Daarnaast wordt korte golf infrarood ook toegepast in infraroodsauna’s en fysiotherapie, waar het een positief effect heeft op spieren en gewrichten doordat het diep in de huid doordringt.

IR-A stralers zijn te herkennen aan de rood/oranje gloed die ze uitstralen. Dit licht wordt veroorzaakt doordat IR-A zich direct naast het rode zichtbare licht bevindt, waardoor de IR-lamp ook een gedeelte zichtbaar licht uitstraalt.

  • IR-B (midden golf infrarood), met een golflengte tussen 3 µm en 50 µm.

Middellange golf infrarood (IR-B) is krachtig genoeg om ongeïsoleerde binnenruimtes en beschutte buitenruimtes te verwarmen. Net als lange golf infrarood (IR-C) is IR-B onzichtbaar voor het menselijk oog. Een voorbeeld hiervan zijn heatstrips, die deze krachtige middellange golf warmtestraling uitstralen en daardoor geschikt zijn voor het verwarmen van moeilijk te verwarmen ruimtes zoals grote bedrijfshallen. De Ecosun hoge temperatuur donkerstraler maakt ook gebruik van middellange golf infrarood.

  • IR-C (lange golf infrarood), met een golflengte tussen 50 µm en 1.000 µm.

Lange golf infrarood (IR-C) wordt afgegeven door infrarood verwarmingspanelen. Deze panelen zijn het meest effectief in goed geïsoleerde binnenruimtes, waar ze alle objecten in de ruimte, zoals muren, meubels en mensen, gelijkmatig verwarmen. Hierdoor zijn lange golf infraroodpanelen bijzonder geschikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld uw woning (zoals slaapkamers, badkamers en toiletten) of kantoorruimtes. De Ecosun infraroodpanelen maken gebruik van lange golf infraroodstraling.

Blackheaters

De blackheaters, zoals de Blackheater Pro met wifi, de Blackheater Pro met speakers en de Terras Powerheater, werken met B/C-golfstraling. Dit is een combinatie van korte- en langegolfstraling, wat resulteert in een zeer krachtige warmtestraling. Hierdoor kan de ruimte in korte tijd effectief worden verwarmd.

RVS Coated heater

De RVS-gecoate infrarood heater is een ideale en betaalbare terrasverwarmer, beschikbaar in versies met INOX-elementen van 500W, 1000W, 1500W, 3000W, 4500W en 6000W. De hoogwaardige RVS-behuizing wordt geleverd met montagebeugels, waardoor de heater eenvoudig overal te plaatsen is. Het wordt aanbevolen om de heater onder een afdak te monteren voor optimale prestaties.

Bij het inschakelen zal de heater de eerste 10 minuten geen rood licht uitstralen. Na deze periode zal een zachte rode gloed verschijnen, waarbij de intensieve warmte wordt gegenereerd. De RVS-gecoate heaters tot 1500W zijn ideaal voor gebruik als terrasverwarming, terwijl de modellen van 3000W tot 6000W geschikt zijn voor industriële verwarming.

Voordelen van een elektrische infrarood terras verwarmer

  • Efficiënte warmteoverdracht: In tegenstelling tot traditionele terrasverwarmers, die de omgevingslucht verwarmen, richten infrarood terrasverwarmers hun warmte direct op objecten en personen in hun bereik. Hierdoor gaat er minder warmte verloren aan de lucht, wat resulteert in een snellere en efficiëntere verwarmingservaring.
  • Directe warmte: Infraroodstraling verwarmt direct de objecten en mensen zonder eerst de lucht te hoeven opwarmen. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de hele ruimte is opgewarmd; je voelt de warmte onmiddellijk zodra de terrasverwarmer wordt ingeschakeld.
  • Energiezuinig: Omdat infrarood terrasverwarmers hun warmte gericht afgeven, verbruiken ze doorgaans minder energie dan conventionele verwarmingssystemen. De directe absorptie van warmte door objecten en personen vermindert het energieverbruik, waardoor hetzelfde comfortniveau met minder energie wordt bereikt.
  • Geen wachttijd: Traditionele terrasverwarmers hebben vaak tijd nodig om op te warmen voordat ze effectief warmte afgeven. In tegenstelling, leveren infrarood terrasverwarmers onmiddellijk warmte zodra ze worden aangezet, waardoor je direct van een warme omgeving kunt genieten.

Toebehoren

De blackheaters worden standaard geleverd met een afstandsbediening, dus een externe regeling is niet nodig voor deze terrasverwarmers. Bij de RVS coated heaters wordt echter geen regeling standaard meegeleverd. Deze heaters kunnen worden aangestuurd met een bedrade thermostaat, zoals de DOC3, of een draadloze thermostaat, zoals de Optima W Exclusive Pro, in combinatie met een TC35 ontvanger. Alle terrasverwarmers worden geleverd met een ophangbeugel.