Ecosun

Binnen het assortiment van LVS Verwarming vallen de infraroodpanelen van het merk Ecosun. Geproduceerd in Europa.

Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Ecosun

Binnen het assortiment van LVS Verwarming worden de Ecosun infraroodpanelen vervaardigd in Europa door een van de voornaamste fabrikanten van elektrische verwarmingsproducten, Fenix Heating Products. Met meer dan dertig jaar ervaring in de infraroodtechnologie staan zij garant voor hoogwaardige infraroodpanelen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Een van de voordelen van de Ecosun panelen is dat ze de omgeving verwarmen met infraroodstraling. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die warme lucht verspreiden, warmt het paneel de objecten in de ruimte rechtstreeks op welke de warmte afgeven aan de omringende lucht. Dit resulteert in een bijzonder comfortabel klimaat, waarbij een aangenaam gevoel vaak al wordt bereikt bij een lagere luchttemperatuur.

De infraroodpanelen in zowel de K- als U-serie zijn voorzien van een metalen behuizing met daarin het infrarood element. Aan de achterzijde van het infrarood element is isolatiemateriaal van 20mm aangebracht. Deze panelen zijn bedekt met een fijne structuurverf die zorgt voor een gelijkmatige verspreiding en afgifte van warmte over een breder bereik. Door een speciale kristalcoating is het stralingsoppervlak van het paneel 2,5 keer groter, waardoor warmte efficiënter wordt uitgestraald.

Bovendien zorgt deze kristalcoating voor een optimale warmteverspreiding. Dankzij de hoogwaardige “Gravelly Snow” coating zijn de panelen bij uitstek geschikt voor montage aan een wand of plafond, waarbij ze nauwelijks opvallen, mede door hun geringe dikte van slechts 30 mm.

Deze panelen zijn uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en kunnen eenvoudig worden gemonteerd aan de wand of het plafond met behulp van de meegeleverde beugel. Deze beugel is ook afzonderlijk verkrijgbaar. De panelen in de K- en U-serie hebben beide een IP44-classificatie.

Ecosun K-serie infraroodpanelen

De infraroodpanelen van de Ecosun K-serie kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd, waardoor montage aan zowel wanden als plafonds mogelijk is. De K-serie omvat infraroodpanelen met een breedte van 32 centimeter, specifiek ontworpen voor gerichte bijverwarming op zeer lokaal niveau, zoals kerkbanken of bureaus.

Belangrijk: De K-serie infrarood panelen van 100 en 200 watt zijn vanwege hun beperkte vermogen alleen geschikt voor uiterst lokale bijverwarming, zoals direct onder een bureau. Als u twijfelt over het meest geschikte infraroodpaneel, neem dan gerust contact met ons op.

De Ecosun K-serie bestaat uit 5 modellen:

Ecosun U-serie infraroodpanelen

De Ecosun U-serie infraroodpanelen bieden de mogelijkheid tot zowel verticale als horizontale montage, waardoor installatie aan zowel wanden als plafonds mogelijk is. De panelen in de Ecosun U-serie variëren in breedte van 59,5 tot 85 centimeter, afhankelijk van het vermogen, en zijn geschikt voor zowel bij- als hoofdverwarmingstoepassingen.

De Ecosun infraroodpanelen met vermogens van 300, 600 en 700 watt kunnen naadloos worden geïntegreerd in systeemplafonds dankzij hun unieke afmetingen. Onder de U-serie van Ecosun vallen de volgende infraroodpanelen:

Keuze vermogen in verschillende situaties

Het vereiste vermogen varieert sterk per situatie. Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn onder andere de hoogte van de ruimte, isolatiewaarde, functie van de ruimte, type verwarming (bij- of hoofdverwarming), gewenste kamertemperatuur en andere omstandigheden. Daarom bestaat er geen vast advies voor elke situatie. Niettemin kunnen we een algemene richtlijn geven voor een gemiddeld huis dat na 2000 is gebouwd:

  • 30 Watt per kubieke meter (m³) voor slaapkamers;
  • 40 Watt per kubieke meter (m³) voor woonkamers/kantoor;
  • 50 Watt per kubieke meter (m³) voor badkamers;

Aansturing van de Ecosun infraroodpanelen

Elektrische verwarming dient te allen tijde te worden geregeld met behulp van een thermostaat. In de praktijk worden voornamelijk draadloze thermostaten vaak toegepast in combinatie met infraroodpanelen vanwege hun installatiegemak. Bovendien bieden draadloze thermostaten de mogelijkheid om gemakkelijk meerdere infraroodpanelen aan te sturen, aangezien meerdere ontvangers kunnen worden gekoppeld aan één thermostaat.

Daarnaast zijn ook bedrade thermostaten geschikt om infraroodpanelen te reguleren. Deze bedrade thermostaten vinden met name hun toepassing in renovatieprojecten, waarbij het trekken van een stroomkabel geen hindernis vormt.

Infrarood verwarming met Ecosun hoge temperatuur infrarood panelen

De Ecosun S+ stralingspanelen voor hoge temperaturen zijn geschikt voor montage op hoogtes tot 8 meter. Deze panelen worden voornamelijk ingezet in ruime bedrijfshallen om gerichte bijverwarming mogelijk te maken, wat kan resulteren in aanzienlijke besparingen op stookkosten.