Warmte matten

LVS is een toonaangevende producent van verwarmde (voeten) matten voor diverse toepassingen. Er zijn verschillende type warmte matten.

Filters

Toont alle 9 resultaten

Algemeen

Warmtematten vinden toepassing in een veelvoud aan situaties, elk met hun eigen specifieke doeleinden en vereisten. Hierdoor bestaat er een diversiteit aan warmtematten, elk gekenmerkt door unieke eigenschappen die tegemoetkomen aan specifieke behoeften. Ondanks deze diversiteit delen alle warmtematten één gemeenschappelijke eigenschap: het elektrische verwarmingselement. Dit element vormt de kern van de functionaliteit van elke warmtemat, waarbij het zorgt voor de effectieve en efficiënte overdracht van warmte naar het beoogde oppervlak.

Plaatselijke verwarming in huis

Binnen ons assortiment bieden we drie verschillende opties aan om specifieke zones in huis gericht te verwarmen. Voor zeer lokale verwarmingstoepassingen zoals onder het bureau, bij een zit plek of in een camper komen vaak warme voeten matten goed van pas. Deze matten zijn ontworpen om afzonderlijk te worden gebruikt en onderscheiden zich van de karpetverwarmers.

De karpetverwarmers worden doorgaans onder tapijten geplaatst, vooral in zithoeken. Ze dienen als bijverwarming voor de hele zithoek, waardoor ze een groter oppervlak bestrijken dan de warme voeten matten. Hoewel ze nog steeds gericht zijn op plaatselijke verwarming, bieden ze een iets breder bereik dan de warme voeten matten.

Plaatselijke verwarming in de entree

De verwarmde droogloopmatten zijn ideaal voor entrees met een open ingang, waar centrale verwarming niet mogelijk is, en dragen bij aan energiebesparing doordat minimale of geen extra verwarming nodig is om een comfortabele temperatuur te behouden voor bijvoorbeeld de gastheer die de gasten opvangt bij de entree. Ze zijn vochtbestendig en hebben een IP66 classificatie voor betrouwbaarheid in vochtige omstandigheden, met een maximale temperatuur van 60°C, specifiek ontworpen voor koude omgevingen, en voldoen aan internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen, zoals CE- en EN-normen. De werking van een verwarmde droogloopmat is eenvoudig: het verwarmingselement binnenin warmt op door de carbonbanen en verspreidt geleidelijk warmte wanneer iemand op de mat staat, wat direct bijdraagt aan het algehele lichaamscomfort door warme voeten te bieden en een aangename lichaamstemperatuur te handhaven. De warmte bevordert ook een snelle verdamping van vocht op de mat, waardoor deze droog blijft en de mat niet zompig wordt. Ideaal tijdens de herfst en wintermaanden.

Plaatselijke verwarming voor buiten

De rubberen verwarmingsmat van LVS Verwarming is een hoogwaardig product dat met oog voor detail is ontworpen en vervaardigd. Gemaakt van duurzaam SBR-rubber, is deze mat bij uitstek geschikt voor buitengebruik en industriële toepassingen vanwege zijn robuuste ontwerp en weerbestendigheid. Uitgerust met een krachtig carbon verwarmingselement, varieert het vermogen van 400 tot 800 Watt per vierkante meter, waardoor de mat zelfs in koude omgevingen een aangename temperatuur kan genereren. Dit maakt het ideaal voor mensen die langdurig buiten moeten staan, zoals marktkooplieden, gastheren en -vrouwen, en fabrieksmedewerkers. Hiernaast worden de rubberen verwarmingsmatten ook gebruik buiten op (kerst) markten.

De rubberen verwarmingsmatten zijn vochtbestendig en hebben een IP66 classificatie, waardoor ze betrouwbaar zijn in vochtige omstandigheden, en voldoen aan internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen. De voordelen van deze matten omvatten het verhogen van comfort op koude locaties waar centrale verwarming niet praktisch is, zoals bij entrees, recepties, en buitenruimtes. Ze bieden gerichte en efficiënte lokale verwarming, wat resulteert in aanzienlijke verbeteringen in comfort zonder hoge energiekosten.

De werking van een rubberen mat is eenvoudig: het verwarmingselement wordt warm door de carbonbanen en verspreidt geleidelijk warmte wanneer iemand op de mat staat, waardoor warme voeten bijdragen aan het algehele lichaamscomfort. Deze matten zijn ook effectief tegen sneeuw en ijs, waardoor gevaarlijke situaties als gevolg van gladheid worden voorkomen. Door strategisch gebruik van deze matten kunnen bedrijven, instellingen en gemeenten een veilige en toegankelijke omgeving waarborgen, zelfs tijdens de meest uitdagende weersomstandigheden.

Eigen productie in 2500m2 productiehal

Onze volledige assortiment rubbermatten, droogloopmatten, verwarmingsfoliekarpetten en warme voetenmatten wordt met zorg geproduceerd in onze eigen productiehal van ruim 2500 vierkante meter, gevestigd in Nederland. Door ons productieproces lokaal te houden, kunnen we toezicht houden op de kwaliteit van al onze producten, terwijl we tegelijkertijd een snelle en flexibele service kunnen bieden aan onze gewaardeerde klanten.

Lokale productie stelt ons in staat om niet alleen snel te reageren op de behoeften van onze klanten, maar ook om op maat gemaakte oplossingen te leveren die volledig voldoen aan hun specifieke eisen en wensen. Of het nu gaat om aangepaste afmetingen, specifieke materialen of andere vereisten, bij LVS Verwarming streven we ernaar om maatwerkoplossingen te bieden die perfect passen bij de unieke behoeften van verschillende industrieën en toepassingen.

Bij LVS Verwarming zijn we er trots op dat we onze klanten de hoogste kwaliteit, service en maatwerkoplossingen kunnen bieden, zodat zij kunnen profiteren van optimale prestaties en volledige tevredenheid. Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid staat centraal in alles wat we doen.

Als u interesse heeft in een product dat niet binnen ons standaardassortiment valt, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te informeren over de beschikbare opties en om samen met u op zoek te gaan naar de beste oplossing voor uw specifieke behoeften.