Isolatie

Isolatiematerialen voor elektrische vloerverwarming zijn bedoeld om de warmte van de vloer te optimaliseren en te voorkomen dat deze verloren gaat naar de ondergrond.

Filters

Toont alle 7 resultaten

Isolatie

Isolatiematerialen voor elektrische vloerverwarming zijn bedoeld om de warmte van de vloer te optimaliseren en te voorkomen dat deze verloren gaat naar de ondergrond. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, afhankelijk van het type vloerverwarming en de vloerafwerking die u kiest. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  • Drukvastheid: Drukvaste isolatiematerialen zijn geschikt voor tegelvloeren, omdat ze bestand zijn tegen het gewicht van de tegels en de lijm.
  • Tussenvloer: Afhankelijk van de systeemopbouw is een tussenvloer soms noodzakelijk. Een plak PVC vloer mag niet direct op de folie verlijmd worden. Gebruik hiervoor een Jumpax Basic als tussenvloer.
  • Dikte: De dikte van het isolatiemateriaal hangt af van de beschikbare opbouwhoogte en de gewenste warmteafgifte. Hoe dikker het isolatiemateriaal, hoe beter de warmte-isolatie, maar ook hoe hoger de vloer komt te liggen.
  • Materialen: Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden als isolatie onder elektrische vloerverwarming, zoals polystyreen, XPS, PIR, aluminiumfolie en multiplex. Het materiaal moet bestand zijn tegen hoge temperaturen, vocht en schimmel. Het moet ook een goede thermische geleidbaarheid hebben om de warmte gelijkmatig te verdelen.
  • Geluidsisolatie: Sommige isolatiematerialen hebben ook een geluidsisolerende werking, wat handig kan zijn als u een houten of laminaatvloer heeft.

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, afhankelijk van het type vloerverwarming en de vloerafwerking die u kiest. Elk type isolatie heeft zijn eigen voordelen en gebruiksdoeleinden. Hier onder een aantal geschikte isolatiesoorten:

  • Redupax

Al 15 jaar staat Redupax bekend als dé ondervloer voor geluidsreductie, speciaal ontworpen voor kliklaminaat. Echter, door constante innovatie heeft Redupax zich ontwikkeld tot een veelzijdige optie, geschikt voor een breed scala aan vloertypen, waaronder lamelparket, klikfineer en Beautifloor klikvinyl met HDF. Met een dikte van 9 mm en samengesteld uit zuiver natuurlijk resthout van populieren, berken en naaldbomen, is Redupax niet alleen effectief, maar ook volledig milieuvriendelijk.

Naast de bewezen geluidsreductie biedt Redupax ook uitstekende thermische isolatie en egaliseert het oppervlakken met oneffenheden tot 3 mm in elke draagvloer. Bovendien is het voorzien van het NSG-keurmerk, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid benadrukt. Voor een optimale prestatie van Redupax is het echter van belang om vooraf een dampwerende folie onder de Redupax te plaatsen. Dit voorkomt dat vocht in de Redupax doordringt.

Met Redupax kunt u genieten van een stille en comfortabele vloerervaring, of het nu gaat om laminaat, klik-PVC of zelfs in combinatie met plak-PVC in combinatie met een Jumpax Basic tussenlaag.

  • Heat-blok

Heat-blok is zeer gemakkelijk te installeren doordat Heat-blok licht van gewicht is en tevens beschikbaar is op rol. Je kan eenvoudig de rol uitrollen over de vloer en op maat snijden. Vervolgens kan de isolatie met de plakstrik, welke op de achterkant van de Heat-blok zit, worden gefixeerd op de ondervloer. Heat-Blok is een isolerende ondervloer, slechts 6 mm dik en dankt zijn isolerend vermogen aan de hoge warmteweerstand (Rm waarde) van 0,17 m² K/W.

Over het algemeen kan laminaat direct gelegd worden op de Heat-blok isolatie. Heat-Blok kan ook worden toegepast bij elektrische vloerverwarming in combinatie met elastische vloerbedekkingen (zoals vinyl, kurk, PVC-stroken en linoleum) en klik PVC.  In dat geval wordt Heat-Blok gecombineerd met Jumpax Basic. Deze twee ondervloeren samen noemen we Jumpax Heat Isolator.

  • XPS Alu

XPS Alu is een ideale keuze voor toepassing in koude ruimtes, zoals kelders, vanwege zijn uitstekende bescherming tegen optrekkende kou. Naast het bieden van thermische isolatie, staat deze ondervloer bekend om zijn vermogen om loopgeluiden in de ruimte zelf en zelfs eronder te verminderen. Door zijn dampdichte eigenschappen draagt XPS Alu bij aan het handhaven van een comfortabel binnenklimaat en voorkomt het de doorgang van vocht. De vouwplaten zijn eenvoudig te leggen dankzij het handige puzzelverbindingssysteem, wat de installatie versnelt en vereenvoudigt.

  • XPS 5mm

De XPS-ondervloer voor laminaat biedt niet alleen geluidsreductie, maar ook gemoedsrust. Met zijn 10dB-certificering is deze ondervloer ideaal voor gebruik in appartementen en andere ruimtes waar geluidsbeheersing van groot belang is. De XPS-platen, die voldoen aan de EPLF-norm, zijn niet alleen zeer drukbestendig, maar ook licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn tijdens de installatie.

Om vochtproblemen te voorkomen, is het aanbevolen om de ondervloer af te plakken met scapa tape. Hierdoor wordt het binnendringen van vocht tussen de platen voorkomen, wat de duurzaamheid van de vloer ten goede komt. Met zijn eenvoudige installatie biedt deze ondervloer de perfecte basis voor een hoogwaardige vloerbedekking.

  • Jumpax Basic

Jumpax Basic is een geavanceerd ondervloersysteem dat een glad en vlak oppervlak biedt, en dat ook nog eens snel en efficiënt te installeren is. Het gebruik van Jumpax Basic levert niet alleen tijdsbesparing op, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen. Dankzij dit systeem is het mogelijk om in korte tijd elke oude ondervloer om te vormen tot een perfect vlakke en egale ondergrond, zonder dat daarbij ingewikkelde en tijdrovende vloeibare egalisatiemiddelen nodig zijn. Bovendien elimineert het gebruik van Jumpax Basic het risico op loskomende oude egalisatielagen.

Het systeem bestaat uit een onder- en bovenplaat, beide voorzien van interactieve lijm. De onderplaat is 3 mm dik en de bovenplaat 4 mm, en ze worden stevig met elkaar verbonden door de interactieve lijm. Dit resulteert in een perfect glad oppervlak, waardoor eventuele oneffenheden in de ondergrond vrijwel volledig worden geëlimineerd. Jumpax Basic wordt altijd gecombineerd met een zwevende onderlaag, waardoor het geschikt is voor diverse vloerbedekkingen zoals PVC stroken, linoleum, vinyl, tapijt en meer. Het systeem biedt de mogelijkheid om tapijt, linoleum, vinyl en kurk direct te verlijmen, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor verschillende vloertoepassingen.

Let op. De selectie van de juiste ondervloer hangt altijd af van het type topvloer en basis ondervloer. Zorg ervoor dat u altijd navraag doet bij uw vloerenleverancier om te achterhalen wat de benodigde drukvastheid (uitgedrukt in KPA) is. De informatie hierboven is puur indicatief en kan dus per vloer soort, merk en type verschillen.