Maatwerk

De verwarmingsfolies worden op maat gemaakt, speciaal voor uw project. De maatwerk verwarmingsfolies kunnen worden geleverd in een totaalpakket.

Filters

Toont alle 9 resultaten

Maatwerk verwarmingsfolie

Verwarmingsfolies kunnen ingezet worden als vloer- en plafondverwarming. De verwarmingsfolies kunt u bij LVS Verwarming op maat laten maken voor uw project.  Of het nu gaat om slaapkamers op de eerste verdieping, een tuinhuis, een zolder, camper of caravan, mantelzorgwoningen of chalets, wij zorgen voor een optimale verwarmingsoplossing voor elke ruimte. Hierbij kunt u de breedte, lengte, wattage en het  voltage naar wens aangeven.

Voordelen maatwerk verwarmingsfolie

Onze op maat gemaakte verwarmingsfolies worden nauwkeurig afgestemd op de specificaties van uw project. Dit maatwerk garandeert niet alleen een snelle en efficiënte installatie, maar minimaliseert ook het restafval, waardoor uw project milieuvriendelijker wordt. Bovendien bieden we een breed scala aan opties, waaronder verschillende breedtes, lengtes, wattages en voltages, zodat u de verwarmingsfolie kunt kiezen die perfect aansluit op uw specifieke behoeften en eisen. Of het nu gaat om een klein renovatieproject of een grootschalige nieuwbouw, ons maatwerk zorgt ervoor dat uw vloerverwarmingssysteem precies past en optimaal presteert.

Verwarmingsfolies voor vloerverwarming in huis

LVS Verwarming biedt een uitgebreid assortiment verwarmingsfolies voor vloerverwarming in huis. Deze verwarmingsfolies zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van woningen, waar efficiëntie, comfort en gebruiksgemak centraal staan. Met hun minimale dikte zijn deze folies geschikt voor installatie onder zwevende vloeren zoals laminaat, klik PVC en andere soorten zwevende vloerbedekkingen. De verwarmingsfolies zijn bij uitstek geschikt voor verbouw en renovatie doeleinden en kunnen fungeren als zowel hoofd- al bijverwarming. Bovendien zijn de verwarmingsfolies goed te combineren met zonnepanelen, waardoor u niet alleen geniet van comfortabele warmte, maar ook bijdraagt aan een duurzamere energievoorziening voor uw huis.

Onze verwarmingsfolies zijn beschikbaar in een handige 230Volt versie, waardoor er geen aparte installatie vereist is voor het aansturen van de elektrische verwarming. Dit betekent dat er geen omvormers of andere extra apparatuur nodig zijn. Het installatieproces wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd, wat resulteert in een kosteneffectieve en efficiënte oplossing voor verwarmingssystemen.

Met de mogelijkheid om de elektrische verwarming rechtstreeks op de bestaande meterkast aan te sluiten, wordt de installatie nog gemakkelijker gemaakt. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar minimaliseert ook de complexiteit van het installatieproces. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende vermogen beschikbaar is in de meterkast om de verwarmingsfolie correct te laten functioneren.

Verwarmingsfolies voor in een camper of caravan

Voor liefhebbers van reizen en avontuur biedt LVS Verwarming speciale verwarmingsfolies die ideaal zijn voor gebruik in campers en caravans. Deze verwarmingsfolies zijn onder andere leverbaar in de voltages 12V, 24V en 42V om zo compatible te zijn met het accusysteem van de camper of caravan. Maar ook de verwarmingsfolies 230V kunnen worden gebruikt in een camper of caravan. Hierbij dient de camper of caravan wel een stroomvoorziening te hebben van 230V op bijvoorbeeld de camping.

De verwarmingsfolies zijn compact, lichtgewicht en eenvoudig te installeren, waardoor ze perfect passen bij de beperkte ruimte en mobiliteitseisen van recreatievoertuigen. Met de verwarmingsfolies van kunnen reizigers genieten van het comfort van vloerverwarming, zelfs tijdens koude nachten op afgelegen plekken. Of u nu op een camping staat of onderweg bent, de verwarmingsfolies zorgen voor een warm verblijf, waar u ook bent.

Legplan laten maken

Bij LVS Verwarming bieden wij ook ondersteuning aan bij het maken van een legplan voor uw vloerverwarmingssysteem. Wij staan klaar om u te helpen bij het ontwerpen van een efficiënte en effectieve indeling voor uw vloerverwarming, afgestemd op de specifieke kenmerken van uw woning of project.

Kwaliteit waarborgen

Om de kwaliteit te waarborgen, ondergaan alle geproduceerde verwarmingsfolies altijd een grondige meting. De gegevens worden zorgvuldig opgeslagen. Dit biedt de klant gemoedsrust, wetende dat zij verzekerd zijn van een hoogwaardig product.

Totaalpakket

De op maat gemaakte verwarmingsfolies vinden vaak hun plaats in een alomvattend pakket dat de elektrificatie van een volledige woning omvat. Deze verwarmingsfolies worden normaliter gebruikt in de woonkamer en slaapkamers, terwijl in de badkamer een DCSM verwarmingsmat onder de tegels wordt gelegd en het warme water wordt geleverd via een warmwaterboiler. Voor ruimtes zoals een zolder, waar de warmtebehoefte onregelmatig kan zijn, kan er gekozen worden voor een convector of infraroodpaneel.

Dit pakket bevat niet alleen de verwarmingscomponenten, maar ook de aansturing van het systeem en alle benodigde accessoires, zoals isolatiemateriaal, lasklemmen, hittebestendige tape en diverse aansluitkabels.

Een belangrijk voordeel van dit totaalpakket is dat de installateur slechts één leverancier hoeft te raadplegen voor alle benodigdheden van de woning, wat zorgt voor gemak bij de levering. Dit maakt de planning van het project ook soepeler, en de installateur kan er zeker van zijn dat alle onderdelen compatibel zijn met elkaar.

Verwarmingsfolies in een gegoten vloer

De verwarmingsfolies kunnen ook worden toegepast onder tegels en in betonnen vloeren. Om ervoor te zorgen dat de folies bestand zijn tegen vocht en water, worden ze volledig waterdicht gemaakt door middel van lamineren en speciale aansluitingen. Deze extra maatregelen garanderen dat de verwarmingsfolies duurzaam en betrouwbaar zijn, zelfs in vochtige omgevingen zoals badkamers, keukens en andere ruimtes waar waterdichtheid essentieel is.

De verwarmingsfolies kunnen op deze manier verwerkt worden in onder andere een zandcementdekvloer. De verwarmingsfolies worden hierdoor veilig geborgen en is dus ideaal in situaties waar de ruimte wordt verhuurd aan derde. De vloerverwarming hierdoor beschermd tegen mogelijke schade die kan ontstaan wanneer huurders hun eigen vloerbedekking installeren of verwijderen. Dit vermindert niet alleen het risico op schade aan de vloerverwarming, maar biedt ook gemoedsrust voor zowel huurders als verhuurders.

Extra benodigdheden

Het is van belang om verwarmingsfolies te koppelen aan een thermostaat voor een gecontroleerde werking. Bij elektrische vloerverwarmingssystemen is het verplicht om een thermostaat te gebruiken die voorzien is van een externe vloersensor. LVS Verwarming heeft een divers assortiment thermostaten beschikbaar om aan deze behoefte te voldoen. Enkele geschikte opties voor elektrische vloerverwarming zijn onder andere deze bedrade wifi thermostaat, bedrade thermostaat en draadloze wifi thermostaat.

Daarnaast raden we ten zeerste aan om gebruik te maken van ondervloerisolatie, aangezien dit de efficiëntie van uw vloerverwarming aanzienlijk kan verbeteren. De keuze voor het juiste isolatiemateriaal hangt af van het type vloer dat u heeft:

  • Voor laminaatvloeren zijn materialen zoals Heat-blok, XPS en Redupax geschikte isolatieopties.
  • Bij klik-PVC-vloeren adviseren we het gebruik van Redupax als isolatiemateriaal.
  • Voor plak-PVC-vloeren zijn isolatiematerialen zoals Heat-blok, XPS en Redupax geschikt. Belangrijk om op te merken is dat bij plak-PVC altijd een Jumpax Basic tussenlaag nodig is.

Voor advies op maat staan we altijd klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op en wij assisteren u graag bij het kiezen van de geschikte ondervloerisolatie voor uw specifieke situatie.

Let op. De selectie van de juiste ondervloer hangt altijd af van het type topvloer en basis ondervloer. Zorg ervoor dat u altijd navraag doet bij uw vloerenleverancier om te achterhalen wat de benodigde drukvastheid (uitgedrukt in KPA) is. De informatie hierboven is puur indicatief en kan dus per vloer soort, merk en type verschillen.