Infraroodpanelen

LVS Verwarming is een leverancier van infraroodpanelen. De infraroodpanelen kunnen fungeren als bij- hoofdverwarming.

Filters

Toont alle 8 resultaten

Infraroodpanelen

Infrarood panelen zijn een innovatieve en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Ze werken door infrarode straling uit te zenden, vergelijkbaar met de warmte die we voelen van de zon, maar zonder de schadelijke UV-straling. Deze straling wordt direct geabsorbeerd door de objecten en mensen in de kamer, waardoor ze opwarmen en op hun beurt warmte afgeven aan de omgeving.

Het unieke aan infrarood verwarming is dat het niet de lucht, maar de objecten en oppervlakken in de ruimte direct verwarmt. Dit resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling en een aanzienlijke energiebesparing, omdat er minder warmte verloren gaat. Bovendien kunnen de panelen snel opwarmen, waardoor u snel van de warmte kunt genieten.

Infraroodpanelen als hoofdverwarming

Als hoofdverwarming kunnen infraroodpanelen een comfortabele en aangename temperatuur in de hele kamer creëren. Ze zijn bijzonder efficiënt en energiezuinig, omdat ze direct warmte afgeven aan objecten en oppervlakken, wat resulteert in minder warmteverlies in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Het is echter belangrijk om de panelen strategisch in de ruimte te plaatsen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Infraroodpanelen als bijverwarming

Als bijverwarming bieden infraroodpanelen flexibiliteit en kunnen ze gericht worden ingezet in ruimtes waar extra warmte en comfort nodig zijn, zoals badkamers, kantoren of slaapkamers. Ze kunnen individueel worden aangezet, waardoor u comfortabele temperaturen kunt bereiken zonder het hele huis te hoeven verwarmen. Dit is energiezuiniger en kan leiden tot kostenbesparingen.

Infraroodpanelen zijn gemakkelijk te installeren en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu op zoek bent naar een oplossing voor hoofd- of bijverwarming, infraroodpanelen kunnen een efficiënte en kosteneffectieve oplossing bieden voor uw verwarmingsbehoeften.

Infrarood spiegelpanelen

Infraroodspiegelpanelen zijn vervaardigd met een afwerking van gehard glas. Binnen het assortiment zijn er twee verschillende soorten infraroodglaspanelen beschikbaar:

De infraroodpanelen met verwarmingsfunctie hebben een hoger wattage, namelijk 400 of 600 watt. Daarentegen hebben de infraroodpanelen met anticondensfunctie een lager wattage, variërend van 20 tot 30 watt.

Infrarood panelen licht gekorreld

De Ecosun infraroodpanelen met een licht gekorreld ontwerp zijn beschikbaar in verschillende wattages, variërend van 100 Watt tot 1000 Watt per paneel. De korrelige afwerking van de panelen zorgt ervoor dat ze naadloos integreren in de structuur van het plafond, waardoor ze subtiel opgaan in de omgeving.

Zowel de K- als U-serie van de panelen zijn uitgerust met een metalen behuizing die het infrarood element herbergt. Deze behuizing is geïsoleerd met 20 mm isolatiemateriaal aan de achterzijde van het infrarood element. Een fijne structuurverf bedekt de panelen, waardoor warmte gelijkmatig wordt verspreid en afgegeven over een ruimer gebied.

Een speciale kristalcoating vergroot het stralingsoppervlak van het paneel met 2,5 keer, wat resulteert in een efficiëntere warmteafgifte en verspreiding. Deze coating maximaliseert tevens de warmteverspreiding, waardoor een optimaal comfort wordt bereikt. Met de hoogwaardige “Gravelly Snow” coating zijn de panelen perfect geschikt voor wand- of plafondmontage, waarbij ze nauwelijks opvallen vanwege hun slanke profiel van slechts 30 mm dik.

Infraroodpanelen glad

De gladde infraroodpanelen van Ecosun zijn een verdere uitbreiding van hun assortiment en is beschikbaar in een 600 Watt uitvoering. Met hun gladde afwerking bieden deze panelen niet alleen een strakke en moderne uitstraling, maar zijn ze ook bijzonder eenvoudig te reinigen. Deze eigenschap maakt ze ideaal voor toepassingen waar hygiëne en onderhoudsgemak van belang zijn.

Het gladde oppervlak van de panelen maakt ze perfect geschikt voor installatie in ruimtes waar een naadloze en gelijkmatige afwerking van het plafond gewenst is. Door hun vermogen om op te gaan in de omgeving, dragen ze bij aan een esthetisch aangename en minimalistische uitstraling van de ruimte.

Infraroodpanelen voor bureauverwarming

Het implementeren van plaatselijke bijverwarming kan een significante besparing opleveren op de maandelijkse energiekosten. Door gericht te verwarmen op specifieke locaties in plaats van de hele ruimte te verwarmen, wordt het totale energieverbruik aanzienlijk verminderd. Dit leidt tot lagere verwarmingskosten en draagt bij aan een meer efficiënt gebruik van energiebronnen.

Het concept van plaatselijke bijverwarming stelt gebruikers in staat om alleen die gebieden te verwarmen waar warmte nodig is, waardoor onnodig energieverbruik wordt vermeden. Bijvoorbeeld, in situaties waar extra warmte gewenst is rond een bureau of werkplek, bieden de Ecosun infraroodpanelen met vermogens van 100 Watt, 200 Watt, of zelfs de specifieke bureauverwarming met 135 Watt een effectieve oplossing.

Door het selectieve gebruik van deze panelen kunnen gebruikers een comfortabele werkomgeving creëren zonder onnodige verwarming van andere delen van de ruimte. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar bevordert ook een meer duurzame en milieuvriendelijke benadering van verwarmen.