Rubberen matten

De verwarmde rubberen matten zijn erg robuust in kunnen buitenshuis worden ingezet op moeilijk te verwarmen locaties zoals op markten.

Filters

Enig resultaat

Enig resultaat

Rubberen matten

De rubberen verwarmingsmat, ontworpen en geproduceerd door LVS Verwarming, is een hoogwaardig product dat ontworpen is met aandacht voor detail. Het buitenmateriaal is vervaardigd uit duurzaam SBR-rubber van hoge kwaliteit. Deze specifieke constructie maakt de rubberen verwarmingsmat uitermate geschikt voor buitengebruik en industriële toepassingen, dankzij zijn robuuste ontwerp en weerbestendigheid.

De rubberen verwarmingsmat is uitgerust met een carbon verwarmingselement van buitengewone kracht, met een vermogen van 400 tot 800 Watt per vierkante meter. Dit vermogen stelt de mat in staat om zelfs in koude omgevingen een plaatselijk aangename temperatuur te genereren, waardoor comfort wordt geboden aan personen die langdurig buiten stilstaan. Deze doelgroep omvat onder andere marktkooplieden, evenals gastheren en gastvrouwen werkzaam in hotels, restaurants en nachtclubs. Bovendien worden deze matten veelvuldig ingezet in onverwarmde fabrieksomgevingen, waar ze dienen als hulpmiddel voor personeel dat werkzaamheden aan lopende banden verricht.

De rubberen verwarmingsmatten zijn zorgvuldig afgedicht om vochtbestendig te zijn, met een IP66 classificatie als bevestiging van hun betrouwbaarheid in vochtige omstandigheden. Met een maximale temperatuur van 80°C zijn deze matten specifiek ontworpen voor gebruik in koude omgevingen. Bovendien voldoen ze aan de CE- en EN-normen, waardoor hun veiligheid en kwaliteit zijn gewaarborgd volgens internationale standaarden.

SBR Rubber

NR/SBR-rubber staat bekend om zijn uitstekende mechanische eigenschappen en duurzaamheid, waardoor het een veelgebruikt materiaal is in omgevingen waar sprake is van zware slijtage. Dit rubber wordt frequent toegepast in een verscheidenheid aan sectoren, waaronder de mijnbouwindustrie en diverse industriële toepassingen. Hierdoor zijn de rubberen matten zeer robuust en geschikt gebruik buitenshuis.

Voordelen van rubberen matten

Rubberen matten bieden een doeltreffende oplossing voor het verhogen van het comfort op koude locaties die moeilijk volledig te verwarmen zijn. Een typisch voorbeeld hiervan zijn situaties waar nachtportiers gedurende langere tijd buiten moeten staan. In dergelijke omgevingen is het vaak niet praktisch of kostenefficiënt om centrale verwarming te installeren, en is lokale bijverwarming de enige haalbare optie.

Door het strategisch plaatsen van rubberen matten die voorzien zijn van verwarmingselementen, kan er gericht en efficiënt worden bij verwarmd op specifieke locaties. Deze lokale bijverwarming maakt het mogelijk om een comfortabele temperatuur te handhaven op die plaatsen waar mensen langdurig verblijven, zoals bijvoorbeeld bij een receptie of buiten bij een ingang. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van het comfort voor degenen die deze ruimtes bezetten, zonder dat dit gepaard gaat met hoge energiekosten.

Door deze bijverwarming kunnen comfortabele temperaturen worden bereikt met minimale energiekosten. Dit maakt rubberen matten met verwarmingselementen niet alleen een praktische oplossing voor specifieke situaties, maar ook een kosteneffectieve keuze voor het verbeteren van het comfort op koude locaties waar volledige verwarming niet mogelijk of wenselijk is.

Hoe werkt een rubberen mat?

Een rubberen mat werkt eigenlijk vrij simpel. Het verwarmingselement dat in de mat is verwerkt wordt warm door de carbonbanen. Wanneer een persoon op deze mat staat, zorgt de opgewekte warmte ervoor dat de voeten van de persoon geleidelijk opwarmen. Dit heeft een direct effect op het algehele lichaamscomfort, aangezien warme voeten bijdragen aan het handhaven van een aangename lichaamstemperatuur. Hierdoor blijft het lichaam warm en comfortabel, zelfs in omgevingen waar de temperatuur laag is.

Dit eenvoudige maar doeltreffende werkingsprincipe maakt rubberen matten met verwarmingselementen een waardevolle toevoeging aan verschillende omgevingen, zoals (kerst)markten, werkplekken, loodsen en buitenruimtes waar mensen langdurig verblijven.

Rubberen mat tegen sneeuw en ijs

Om belangrijke doorgangen vrij te houden van sneeuw en ijs tijdens de winterperiode, biedt de rubberen mat een doeltreffende oplossing. Door deze matten strategisch te plaatsen op looproutes, ingangen van gebouwen, trappen of andere cruciale paden, kunnen gevaarlijke situaties als gevolg van gladheid effectief worden voorkomen.

Het verwarmingselement dat in de mat is geïntegreerd, draagt bij aan het geleidelijk smelten van de sneeuw en het ijs, waardoor de onderliggende ondergrond vrij blijft van gladheid. Dit draagt niet alleen bij aan de veiligheid van voetgangers, maar vermindert ook het risico op valpartijen en verwondingen als gevolg van glijpartijen.

Door gebruik te maken van rubberen matten als preventieve maatregel tegen winterse omstandigheden, kunnen bedrijven, instellingen en gemeenten een veilige en toegankelijke omgeving waarborgen voor hun medewerkers, klanten en het publiek. Dit resulteert in een verbetering van de algehele veiligheid en mobiliteit, zelfs tijdens de meest uitdagende weersomstandigheden.

Eigen productie LVS Verwarming en maatwerkoplossingen

Alle rubber matten worden geproduceerd in onze eigen productiehal van 2500 vierkante meter, gelegen in Nederland. Het lokaliseren van ons productieproces in eigen land stelt ons in staat om een zorgvuldig toezicht te houden op de kwaliteit van onze rubber matten, terwijl het ons ook in staat stelt om een snelle en flexibele service te bieden aan onze gewaardeerde klanten.

Door onze productie lokaal te houden, kunnen we niet alleen snel reageren op de behoeften van onze klanten, maar ook op maat gemaakte oplossingen leveren die volledig voldoen aan hun specifieke eisen en wensen. Of het nu gaat om aangepaste afmetingen, specifieke materialen of andere vereisten, bij LVS Verwarming streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect passen bij de unieke vereisten van verschillende industrieën en toepassingen.

Bij LVS Verwarming zijn we er trots op dat we onze klanten de hoogste kwaliteit, service en maatwerkoplossingen kunnen bieden, zodat zij kunnen profiteren van optimale prestaties en tevredenheid.

Mocht u interesse hebben in een rubberen mat die niet binnen ons gebruikelijke assortiment valt, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen. We staan graag klaar om u te informeren over de beschikbare opties en mogelijkheden.