Verwarmingsfolie

LVS Verwarming levert een totaalpakket voor het installeren van elektrische verwarmingsfolies. Voor diverse situaties en vloerkeuzes.

Filters

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond

Verwarmingsfolies

Verwarmingsfolie is een uiterst geschikte optie voor het verwarmen van vloeren die zwevend zijn gelegd, zoals laminaat, klik PVC en vergelijkbare vloerbedekkingen. Dankzij de flexibiliteit van dit verwarmingssysteem kunnen huiseigenaren genieten van comfortabele warmte zonder dat ze hoeven te investeren in een ingrijpende renovatie. Bovendien kan de verwarmingsfolie, in combinatie met Jumpax Basic, ook worden toegepast onder plak PVC, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende soorten vloerafwerkingen.

Er zijn drie verschillende afwerkvormen van verwarmingsfolie dat LVS Verwarming aanbiedt, namelijk:

 • Standaardmaten verwarmingsfolie

De standaardmaten verwarmingsfolies van LVS Verwarming bieden een uitgebreide serie met diverse breedtes, lengtes en wattages, waardoor installateurs en klanten een ruime keuze hebben om de passende folie te selecteren voor hun ruimte. Dankzij hun algemene populariteit en constante vraag zijn deze folies doorgaans altijd beschikbaar, waardoor snelle levering mogelijk is, vooral bij projecten met strakke deadlines. Beschikbaar in 100 Watt en 160 Watt per vierkante meter, met diverse breedtes en lengtes, bieden deze folies maximale flexibiliteit bij het kiezen van de juiste maat. Elk product ondergaat individuele tests en documentatie tijdens het fabricageproces, wat zorgt voor probleemloze installatie en betrouwbare prestaties op de lange termijn. Bovendien kunnen klanten de folie eenvoudig op maat knippen indien nodig, gevolgd door het isoleren van het uiteinde met hitte bestendige tape voor een veilige werking.

De voordelen van de standaardmaten verwarmingsfolies van LVS Verwarming omvatten: directe beschikbaarheid voor snelle installatie, kosteneffectiviteit in vergelijking met op maat gemaakte opties, aanpasbaarheid voor specifieke installatievereisten, en een ruime keuze aan afmetingen en specificaties om aan verschillende behoeften te voldoen.

 • Maatwerk verwarmingsfolie

Onze op maat gemaakte verwarmingsfolies worden precies afgestemd op uw projectspecificaties, wat resulteert in een snelle installatie en minimalisatie van restafval, waardoor uw project milieuvriendelijker wordt. Met een breed scala aan opties, inclusief diverse breedtes, lengtes, wattages en voltages, kunt u de perfect passende folie kiezen die voldoet aan uw specifieke behoeften. Onze verwarmingsfolies voor zijn geschikt voor zwevende vloeren zoals laminaat en klik PVC, zowel voor hoofd- als bijverwarming, en zijn goed te combineren met zonnepanelen. Voor installatiegemak zijn de verwarmingsfolies beschikbaar in een handige 230V versie die direct op de bestaande meterkast kan worden aangesloten. Hierdoor is een extra installatie zoals omvormers niet nodig.

We bieden ook speciale verwarmingsfolies aan voor in campers en caravans, verkrijgbaar in verschillende voltages, waaronder 12V, 24V en 42V. Uiteraard kunnen de 230V verwarmingsfolies ook gebruikt worden in de camper of caravan. De verwarmingsfolies zijn compact, lichtgewicht en eenvoudig te installeren. De verwarmingsfolies bieden comfortabele vloerverwarming, zelfs op afgelegen locaties. We bieden ook ondersteuning bij het maken van een legplan voor uw persoonlijke vloerverwarmingssysteem.

Onze verwarmingsfolies kunnen worden toegepast onder tegels en in betonnen vloeren. Hiervoor worden de verwarmingsfolies dubbel gelamineerd en worden voorzien van een waterdichte aansluiting.

 • Rollen verwarmingsfolie

Hele rollen verwarmingsfolie zijn lange stukken elektrische folie die in standaardbreedtes van 50 cm, 75 cm, 100 cm of 150 cm worden geleverd. Ze zijn ideaal voor het verwarmen van grote oppervlakken in woningen, commerciële gebouwen of industriële faciliteiten, of wanneer flexibiliteit vereist is. Beschikbaar met 230V spanning en wattages van 50, 100 en 160 Watt per vierkante meter, worden ze hoofdzakelijk gebruikt als vloerverwarming in woningen, met het benodigde wattage afhankelijk van isolatiewaarde en gebruikersvoorkeuren. Rollen met 200 Watt per vierkante meter worden vaak gebruikt voor plafondverwarming. Voor campers of caravans zijn varianten verkrijgbaar met 12V, 24V of 42V, perfect voor integratie met het accusysteem van deze voertuigen.

Het kopen van hele rollen verwarmingsfolie biedt diverse voordelen, waaronder hogere flexibiliteit in installatie en lagere kosten per vierkante meter vergeleken met maatwerk. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor projecten met unieke vormen of beperkte budgetten.

Isolatie

Isolatiematerialen spelen een cruciale rol bij elektrische vloerverwarmingssystemen, waarbij ze niet alleen warmteverlies minimaliseren, maar ook zorgen voor een optimale warmteafgifte aan de vloer. Verschillende opties zijn beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen:

 • Redupax staat bekend om zijn uitstekende geluidsreductie en thermische isolatie. Oorspronkelijk ontworpen voor kliklaminaat, is het nu veelzijdig genoeg voor lamelparket, klikfineer, klik PVC en klikvinyl met HDF. Gemaakt van natuurlijk resthout van populieren, berken en naaldbomen, biedt het niet alleen akoestische voordelen, maar ook thermische isolatie. Bovendien egaliseert Redupax oppervlakken met oneffenheden tot 3 mm, waardoor het geschikt is voor diverse draagvloeren.
 • Heat-blok is een rolbare isolatie die gemakkelijk te installeren is en geschikt is voor laminaat. In combinatie met Jumpax Basic is Heat-Blok ook geschikt voor klik PVC, plak PVC en andere elastische topvloeren. Met een dikte van slechts 6 mm en een hoge warmteweerstand (Rm waarde) van 0,17 m² K/W biedt Heat-blok uitstekende thermische isolatie.
 • XPS Alu biedt uitstekende thermische isolatie en bescherming tegen optrekkende kou, waardoor het ideaal is voor koude ruimtes zoals kelders. Dankzij zijn dampdichte eigenschappen draagt het bij aan het handhaven van een comfortabel binnenklimaat en voorkomt het vocht.
 • XPS 5mm biedt geluidsreductie en is geschikt voor appartementen dankzij de 10dB-certificering. Lichtgewicht en drukbestendig, maakt het een ideale keuze voor verschillende vloertypen.
 • Jumpax Basic biedt een glad en vlak oppervlak, en is snel en efficiënt te installeren. Dit systeem elimineert vrijwel alle oneffenheden in de ondergrond, waardoor het geschikt is voor diverse vloerbedekkingen. Jumpax Basic kan met alle bovenstaande isolatiesoorten worden gecombineerd.

Het selecteren van het juiste isolatiemateriaal is van essentieel belang en is afhankelijk van het type topvloer. Vraag altijd advies aan uw vloerenleverancier voor specifieke vereisten en advies op maat.

Toebehoren

Toebehoren zijn essentieel bij het installeren van verwarmingsfolies, omdat ze niet alleen de installatieprocedure versoepelen, maar ook de algehele kwaliteit en efficiëntie van het vloerverwarmingssysteem verbeteren. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke toebehoren:

 • Aansluitkabels: Standaard aansluitkabels zijn afgeplatte kabels van 2x 0,75mm², geschikt voor diverse toepassingen tot 1000 Watt. Voor situaties waarin hogere wattages nodig zijn, is er de dubbel geïsoleerde draad van 1,5mm², met een maximale belasting van 3500 Watt. Deze kabels kunnen ook dienen als doorverbindkabel tussen de lasklem en de thermostaat, en zijn geschikt voor vochtige ruimtes en/of installatie in betonnen vloeren.
 • Tape: Binnen ons assortiment bieden we twee verschillende soorten tape aan: Scapa tape en dubbelzijdige tape. Scapa tape staat bekend om zijn uitstekende kleefkracht en hittebestendige eigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik bij infraroodverwarmingsfolie. Het is niet alleen geschikt voor het isoleren van de verwarmingsfolie zelf, maar ook voor het stevig bevestigen ervan aan de ondervloer. Dubbelzijdige tape wordt voornamelijk gebruikt tijdens de installatie van Heat-blok en kan de isolatie stevig aan de ondervloer bevestigen.
 • Sensorbuis: Wanneer elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd in een betonnen of gegoten vloer, wordt het sterk aanbevolen om een sensorbuis te gebruiken. Deze buis is aan één kant afgedicht om de vloersensor te beschermen tegen vocht. Een bijkomend voordeel is dat de sensor gemakkelijk vervangen kan worden indien nodig, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een sensorbuis.
 • Lasklemmen: Het gebruik van lasklemmen is ideaal als de verwarming bestaat uit meerdere verwarmingsfolies. Het is namelijk niet mogelijk om meerdere kabels van de verwarmingsfolie direct aan de thermostaat te monteren vanwege beperkte ruimte. Hierdoor wordt altijd aangeraden om bij meerdere verwarmingsfolies gebruik te maken van lasklemmen om zo alle kabels aan elkaar te lassen tot één kabel.