Karpetverwarming

Karpetverwarming is ideaal op in te zetten als bijverwarming. LVS Verwarming produceert en levert diverse maten karpetverwarmers.

Filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Karpetverwarming

Karpetverwarming is een bijzonder geschikte optie voor het verstrekken van plaatselijke bijverwarming, met name in de zithoek. Dit verwarmingssysteem is specifiek ontworpen voor gebruik onder tapijten, waardoor het ideaal is voor het verschaffen van extra comfort op locaties waar mensen veelal vertoeven, zoals in een zithoek. Door gericht te verwarmen op deze plaatsen, kan er een besparing worden gerealiseerd doordat de algemene verwarming in de ruimte minder hoog hoeft te worden ingesteld. Deze doelgerichte benadering van verwarming biedt niet alleen een aangename warmte-ervaring, maar kan ook bijdragen aan een efficiënter energieverbruik, wat resulteert in potentiële kosteneffectiviteit op lange termijn.

Soorten karpetverwarming

Karpetverwarming is beschikbaar in twee hoofdtypen: de verwarmingsfolie karpetverwarmer en de stoffen karpetverwarmer, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder worden ze uitvoerig toegelicht:

  • Verwarmingsfolie karpetverwarmer:

De verwarmingsfolie karpetverwarmer biedt een aantal voordelen. Allereerst kenmerkt het zich door zijn dunne en flexibele constructie, waardoor het moeiteloos kan worden geïnstalleerd zonder de vloer te verhogen of ingrijpende aanpassingen te vereisen. Bovendien zorgt de gelijkmatige verspreiding van warmte over het gehele oppervlak van het tapijt voor een uiterst comfortabele en plezierige warmtebeleving. Elk segment van de zwarte carbonbaan produceert warmte, en de karpetverwarmer is begrensd op een oppervlaktetemperatuur van 30 graden Celsius. De verwarmingsfolie karpetverwarmer is verkrijgbaar in maar liefst zes verschillende maten en heeft een vermogen van 160 Watt per vierkante meter.

  • Stoffen karpetverwarmer:

De stoffen karpetverwarmer, met een dikte van ongeveer 5 mm en een vermogen van 117 Watt per vierkante meter. Deze karpetverwarmer is rondom omzoomd en genaaid, wat zorgt voor een duurzame en kwalitatief hoogstaande afwerking. Beschikbaar in twee verschillende maten, biedt de stoffen karpetverwarmer een maximale oppervlaktetemperatuur van 35 graden Celsius. Bovendien is deze variant uitgerust met een aan/uit voetschakelaar, waardoor gebruikersgemak en controle worden geoptimaliseerd.

Installatie van karpetverwarming

De installatieprocedure van zowel de verwarmingsfolie karpetverwarmer als de stoffen karpetverwarmer is buitengewoon eenvoudig. Beide typen karpetverwarming zijn uitgerust met een stekker, waardoor de aansluiting op het stroomnet moeiteloos verloopt. Vanwege de minimale opbouwhoogte kunnen beide varianten direct onder het tapijt worden geplaatst, wat het installatieproces vereenvoudigt en een strakke afwerking bevordert. Voor een optimale werking wordt geadviseerd om een dunne isolatielaag, zoals XPS alu, te gebruiken.

Zowel de verwarmingsfolie karpetverwarmer als de stoffen karpetverwarmer zijn voorzien van een geïntegreerde temperatuurbegrenzing, waardoor het gebruik van een aparte thermostaat overbodig is. Echter, in bepaalde situaties kan het raadzaam zijn om een thermostaat te combineren met de karpetverwarming, vooral wanneer het gewenst is om de karpetverwarming automatisch te laten inschakelen op specifieke tijdstippen. Het gebruik van een thermostaat biedt dan extra controle in het beheren van de verwarming.

De karpetverwarming dient te worden geïnstalleerd onder een tapijt dat warmte doorlaat en is niet geschikt voor vloeren die gevoelig zijn voor warmte. Mocht er twijfel bestaan over de geschiktheid van het tapijt of topvloer, dan staan wij altijd klaar om u van advies te voorzien. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Toebehoren

Beide karpetverwarming types zijn plug-and-play modellen en vereisen geen extra toebehoren voor gebruik. Voor een verbeterde prestatie van de karpetverwarming kan echter het gebruik van een extra isolatielaag direct onder de karpetverwarming worden aanbevolen. Deze aanvullende isolatielaag minimaliseert warmteverlies naar beneden toe, waardoor u een hoger rendement haalt uit de karpetverwarming. Hiervoor kan onder andere de XPS Alu isolatie gebruikt worden.

Hoewel de karpetverwarming is uitgerust met een interne temperatuurbegrenzing, kan het wenselijk zijn om een thermostaat te gebruiken als u specifieke verwarmingsprogramma’s wilt instellen. In dit geval wordt bijvoorbeeld de TC300 aanbevolen als een geschikte optie.

Eigen productie LVS Verwarming en maatwerkoplossingen

In onze 2500 vierkante meter grote productiehal in Nederland word de karpetverwarming met verwarmingsfolie geproduceerd. Deze lokale productie stelt ons in staat om toezicht te houden op de kwaliteit van onze rubbermatten en biedt tegelijkertijd een snelle en flexibele service aan onze klanten.

Door onze lokale productiefaciliteit kunnen we niet alleen snel reageren op de behoeften van onze klanten, maar ook op maat gemaakte oplossingen leveren die perfect voldoen aan hun specifieke eisen en wensen. Of het nu gaat om aangepaste afmetingen of andere vereisten, bij LVS Verwarming streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van verschillende industrieën en toepassingen.

Bij LVS Verwarming zijn we er trots op dat we onze klanten de hoogste kwaliteit, service en maatwerkoplossingen kunnen bieden, zodat zij kunnen profiteren van optimale prestaties en tevredenheid.

Mocht u interesse hebben in een warme voeten mat die niet binnen ons gebruikelijke assortiment valt, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen. We staan graag klaar om u te informeren over de beschikbare opties en mogelijkheden.