Industrieel

Infraroodstralers zijn ideaal voor industrieel gebruik vanwege hun efficiëntie en kostenbesparing.

Filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Industrieel

Infraroodstralers zijn ideaal voor industrieel gebruik vanwege hun efficiëntie en kostenbesparing. Ze verwarmen direct objecten en mensen, wat energieverlies minimaliseert en lagere energiekosten oplevert. Daarnaast bieden ze een comfortabele en gezonde werkomgeving zonder stofcirculatie, wat de luchtkwaliteit verbetert. Hun flexibiliteit maakt ze geschikt voor diverse toepassingen, van productiehallen en magazijnen tot landbouw.

Bovendien dragen de infraroodstralers bij aan milieuvriendelijkheid door hun energie-efficiëntie en ontbreken van directe uitstoot van verbrandingsgassen. Kortom, infraroodstralers combineren efficiëntie, comfort, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor het verwarmen van industriële ruimtes.

Soorten Infraroodgolven

Infraroodstraling is onderverdeeld in verschillende golflengtes, elk met unieke verwarmingskarakteristieken. Elke variant kan worden gebruikt voor verwarming, maar heeft specifieke toepassingsgebieden en gebruiksaanwijzingen.

Korte golf infrarood produceert directe stralingswarmte en is ideaal voor toepassingen zoals keramische of elektrische terrasverwarmers. Deze zijn perfect voor het verwarmen van buitenruimtes zoals terrassen en patio’s.

Middengolf infrarood wordt gebruikt in elektrische of gasdonkerstralers en is geschikt voor grotere ruimtes zoals serres, hallen en sportcomplexen. Deze variant biedt een effectieve oplossing voor het verwarmen van grote, open ruimtes waar directe warmte nodig is.

Lange golf infrarood panelen zijn het meest geschikt voor het efficiënt en langdurig verwarmen van binnenruimtes zoals woningen en kantoren. Deze panelen bieden een constante en gelijkmatige warmte, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een comfortabele leef- of werkomgeving.

Korte Golf Infrarood (IR-A)

  • Golflengte: 0,78 µm tot 3 µm
  • Kenmerken: IR-A is de krachtigste infraroodstraling en kan zelfs koude, niet-geïsoleerde buitenruimtes effectief verwarmen. Hierdoor wordt IR-A veel gebruikt voor terrasverwarming en industriële toepassingen, waar het helpt om in koude omgevingen aangename temperaturen te creëren. Daarnaast is IR-A populair in infraroodsauna’s en fysiotherapie vanwege de diepe warmte die gunstig is voor spieren en gewrichten.
  • Identificeerbaar: Deze stralers geven een rood/oranje gloed af, veroorzaakt door de nabijheid van het rode zichtbare licht in het spectrum.

Midden Golf Infrarood (IR-B)

  • Golflengte: 3 µm tot 50 µm
  • Kenmerken: IR-B is krachtig genoeg om zowel niet-geïsoleerde binnenruimtes als beschutte buitenruimtes te verwarmen. Het is onzichtbaar voor het menselijk oog en wordt vaak gebruikt in toepassingen zoals heatstrips. Deze middengolfstraling is ideaal voor het verwarmen van grote, moeilijk te verwarmen ruimtes zoals bedrijfshallen. Ecosun hoge temperatuur donkerstralers maken ook gebruik van deze middengolf infrarood.

Lange Golf Infrarood (IR-C)

  • Golflengte: 50 µm tot 1.000 µm
  • Kenmerken: IR-C wordt voornamelijk gebruikt in infrarood verwarmingspanelen die zeer effectief zijn in goed geïsoleerde binnenruimtes. Deze panelen verwarmen objecten zoals muren, meubels en mensen gelijkmatig, wat ze ideaal maakt voor gebruik in woningen, zoals slaapkamers, badkamers, en toiletten, evenals kantoorruimtes. Zijn de objecten eenmaal opgewarmd? Dan straalt dit object zelf ook (secundaire) straling uit. Deze objecten geven naast indirecte stralingswarmte ook convectie warmte aan de omgeving af. De verwarmde objecten ‘helpen’ dus bij het opwarmen van de ruimte. Ecosun infraroodpanelen maken gebruik van deze lange golf infraroodstraling.

Elke golflengte binnen het infraroodspectrum biedt specifieke voordelen die afhankelijk zijn van de verwarmingseisen en de omgeving waarin ze worden toegepast.

Ecosun S+ infraroodstralers

Voor industrieel gebruik zijn de Ecosun S+ infraroodstralers ideaal. Deze stralers bieden een efficiënte en veelzijdige verwarmingsoplossing voor grote ruimtes zoals bedrijfshallen, magazijnen en andere commerciële omgevingen. Ontworpen voor installatie op hoogtes tussen 3 en 6 meter (afhankelijk van het vermogen), zijn ze bijzonder geschikt voor ruimtes met hoge plafonds.

Dankzij het gepatenteerde ontwerp leveren de stralers uitzonderlijk hoge stralingswaarden. De Ecosun S+ infraroodstralers zijn beschikbaar in enkelvoudige, dubbele en driedubbele lamellenversies, met vermogens variërend van 0,6 tot 3,6 kW. Deze hoogwaardige infraroodstralers zijn niet alleen geschikt voor industriële toepassingen, maar ook voor de landbouw en intensieve veeteelt. Ze bieden aangename en comfortabele warmte voor medewerkers op de werkvloer en vormen tegelijkertijd een energiezuinige verwarmingsoplossing.

Door hun hoge vermogen zijn de Ecosun S+ infraroodstralers ook geschikt voor buitentoepassingen, zoals op een beschut terras of veranda, waar ze zelfs in koudere omstandigheden comfortabele warmte kunnen bieden.

De Ecosun S+ infraroodstralers kunnen zowel als bijverwarming als hoofdverwarming worden gebruikt en bieden de flexibiliteit om specifieke gebieden binnen grotere ruimtes te verwarmen. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, aangezien alleen de benodigde ruimte verwarmd hoeft te worden in plaats van de hele ruimte. Dit is bijzonder nuttig in situaties zoals assemblage in een klein deel van een grote ruimte, waar gerichte warmte noodzakelijk is.

De stralers voldoen aan Klasse I, IP 44 en zijn LCIE-gekeurd (411 696, 411 856 en 411 858). Omgevingsmaterialen in de nabijheid van de panelen moeten bestand zijn tegen temperaturen tot 60°C. Het stralingsoppervlak van het paneel bereikt temperaturen tussen de 350 en 380 °C, waardoor objecten op een afstand van 1 meter niet geplaatst kunnen worden.