Rollen

Hele rollen verwarmingsfolie zijn in veel variaties leverbaar en zijn hiernaast flexibel inzetbaar en voordeliger ten opzichte van maatwerk.

Filters

Toont alle 11 resultaten

Rollen verwarmingsfolie

Hele rollen verwarmingsfolie zijn lange stukken elektrische verwarmingsfolie die in rollen worden geleverd. De rollen worden geleverd in standaardbreedtes zoals 50 cm, 75 cm, 100 cm of 150 centimeter. Deze rollen zijn bedoeld voor projecten waarbij een groter oppervlak moet worden verwarmd, zoals grote ruimtes in woningen, commerciële gebouwen of industriële faciliteiten of als flexibiliteit noodzaak is.

De rollen verwarmingsfolie met een spanning van 230V en wattages van 50 Watt, 100 Watt en 160 Watt per vierkante meter worden hoofdzakelijk toegepast als vloerverwarmingssysteem in woonhuizen. De benodigde wattage per vierkante meter is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van de woning en de specifieke behoeften van de gebruiker, zoals de gewenste kamertemperatuur en of de verwarmingsfolie als aanvullende of hoofdverwarming fungeert.

Daarentegen wordt de verwarmingsfolie rol met een spanning van 230V en een vermogen van 200 Watt per vierkante meter voornamelijk gebruikt voor plafondverwarming. Plafondverwarming kan zowel als aanvullende als hoofdverwarming dienen.

Voor gebruik in campers of caravans zijn de rollen verwarmingsfolie verkrijgbaar in varianten met een spanning van 12V, 24V of 42V. Deze specifieke rollen zijn ideaal voor integratie met het accusysteem van de caravan of camper, waardoor klanten altijd kunnen genieten van vloerverwarming, zelfs op afgelegen locaties.

Voordelen van rollen verwarmingsfolie

Het kopen van hele rollen verwarmingsfolie biedt verschillende voordelen ten opzichte van maatwerk en standaardmaten verwarmingsfolie. Ten eerste bieden de hele rollen verwarmingsfolie een hogere mate van flexibiliteit in termen van installatie. Omdat ze in rollen worden geleverd, kunnen ze eenvoudig worden uitgerold en op maat worden gesneden om aan de specifieke afmetingen van de ruimte te voldoen. Dit maakt ze onder andere ideaal voor projecten met unieke vormen of afmetingen waar standaardmaten mogelijk niet voldoen.

Daarnaast zijn hele rollen verwarmingsfolie voordeliger dan maatwerkoplossingen. Omdat ze in bulk worden geproduceerd en verkocht, zijn de kosten per vierkante meter lager dan bij het op maat maken van folie. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor projecten met een beperkt budget of waar kostenbesparing een belangrijke rol speelt.

Bovendien bieden hele rollen verwarmingsfolie het voordeel van efficiëntie bij grootschalige installaties. Omdat ze in grote hoeveelheden kunnen worden gekocht en geïnstalleerd, kunnen ze tijd en arbeid besparen bij het bedekken van grote oppervlakken. Dit maakt ze ideaal voor aannemers, bouwers en installateurs die op zoek zijn naar een snelle en kosteneffectieve manier om vloerverwarming te installeren in grote projecten.

Extra benodigdheden

De rollen verwarmingsfolie worden altijd standaard geleverd zonder aansluitkabels. De installateur dient zelf de aansluitkabels te verbinden aan de verwarmingsfolie. Bij verwarmingsfolie matten onder de 1000 watt kan er gebruik gemaakt worden van de aansluitkabel 2×075 mm2 afgeplat. Bij hogere wattages kan er gebruik gemaakt worden van de dubbel geïsoleerde draad 1,5mm2.

Let op. De koperen banen van de verwarmingsfolie kunnen een vermogen aan van maximaal 1500 Watt. Eén verwarmingsfoliebaan mag dus niet hoger zijn dan dit vermogen.

Om de verwarmingsfolie aan beide kanten goed te isoleren dient er gebruik gemaakt te worden van hittebestendige tape welke met een dubbele laag beide kanten dienen te isoleren.

Bovendien is het noodzakelijk om verwarmingsfolies te koppelen aan een thermostaat voor optimale prestaties. Voor elektrische vloerverwarmingssystemen geldt zelfs een vereiste om een thermostaat te gebruiken met een externe vloersensor. LVS Verwarming biedt een assortiment aan thermostaten die aan deze specificaties voldoen. Onder de geschikte thermostaten voor elektrische vloerverwarmingssystemen vallen onder andere:

Daarnaast benadrukken we het belang van ondervloerisolatie voor een optimale werking van uw vloerverwarming. Het type isolatie dat geschikt is, hangt af van uw type topvloer:

  • Voor laminaatvloeren raden we aan gebruik te maken van isolatiematerialen zoals Heat-blok, XPS en Redupax;
  • Klik-PVC-vloeren kunnen het beste geïsoleerd worden met Redupax;
  • Voor plak-PVC-vloeren zijn isolatiematerialen zoals Heat-blok, XPS en Redupax geschikt. Let op: bij plak-PVC is het altijd noodzakelijk om een Jumpax Basic tussenlaag te gebruiken.

Voor advies op maat staan wij altijd klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op voor advies bij het selecteren van de meest geschikte ondervloer isolatie voor uw specifieke situatie.