Advies nodig? Bel naar +31 (0)725400560

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welkom op de Veelgestelde vragen (FAQ) pagina van LVS Verwarming. Hier beantwoorden onze specialisten op het gebied van elektrisch verwarmen al uw vragen! Mocht de vraag die u heeft er niet tussen staan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen; wij helpen u graag verder!

Categorieën

LVS Verwarming is een bedrijf in Heerhugowaard dat gespecialiseerd is in elektrische verwarmingsoplossingen. Wij bieden als producent en groothandel een breed scala aan producten zoals verwarmingsfolies, thermostaten, verwarmingskabels, infraroodpanelen, warmte matten, heaters, convectoren en elektrische warmwater boilers. LVS Verwarming heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector en staat bekend om hun hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice.

LVS Verwarming produceert elektrische vloer- en plafondverwarming op maat en levert daarbij ook alle toebehoren. Dit doen wij voor de woningbouw, installateurs en voor fabrikanten van modulerende woningen. Daarnaast produceren wij lokale verwarmingsproducten, zoals verwarmde matten en verwarmingsfolies.

Ja, LVS Verwarming is naast producent ook groothandel voor een diverse producten in de elektrische verwarmingsbranche, zoals thermostaten, elektrische boilers, elektrische verwarmingskabels, heaters en infraroodpanelen.

LVS Verwarming heeft een demonstratie- en trainingsruimte om installateurs op te leiden. Er is geen showroom voor consumenten. Onze partners hebben vaak wel een showroom voor consumenten. Bent u installateur en heeft u interesse in een demonstratie of wilt u een training volgen? Neem dan contact met ons op!

Nee, LVS Verwarming levert uitsluitend producten aan de groothandel en/of installateur. Bent u consument en heeft u interesse in onze producten? Kijk dan op onze installatiepartner pagina om kennis met hun te maken, of neem contact met ons op en wij brengen u graag in contact met een installatiepartner bij u in de buurt!

Nee, LVS Verwarming installeert geen elektrische verwarming. In geval van een eerste project of bij grote projecten bieden wij altijd aan om een technische collega van LVS Verwarming mee te laten kijken. Zo bent u verzekerd van een soepel verlopend project én tevreden klant.

Bent u consument en heeft u interesse in onze producten? Neem dan een kijkje op onze installatiepartner pagina. Daar vindt u een kundige installateur bij u in de buurt. 

Dat kan zeker! Wij bieden graag de mogelijkheid om een korte training te volgen. Wij kunnen handige tips geven, do´s & dont’s bespreken en u een kijkje geven in onze fabriek. Interesse, neem dan contact met ons op!

Ja, u kunt als klant van LVS altijd bellen indien u tijdens de installatie vragen heeft. Ook in het geval dat u na de installatie vragen van de eindklant krijgt waar u zelf geen tijd voor heeft kunnen wij de helpende hand bieden.

Ja, wij werken samen met klimaatadviesbureau ’s die ervaring hebben met elektrische verwarming. Bouwt u Tiny houses, mantelzorgwoningen en/of flex-units, maar weet u niet zeker of uw gebouw voldoet aan de energieprestatie eisen? Neem dan met ons contact op, wij kunnen u hierin adviseren.

Ja, indien u een plattegrond en/of tekening stuurt met alle maten kunnen wij een legplan + offerte maken.

Elektrisch verwarmen is het opwekken van warmte door middel van elektriciteit. Dit gebeurt via apparaten zoals elektrische kachels, panelen of warmtepompen, die stroom omzetten in warmte om ruimtes of objecten te verwarmen. Het is een alternatief voor verwarming op basis van gas of olie en kan efficiënter en milieuvriendelijker zijn, vooral wanneer de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen zoals zonne- of windenergie.

Elektrische radiatoren:
Verwarmen lucht door middel van elektrische weerstandselementen.

Infrarood panelen:
Stralen warmte direct uit naar objecten en mensen, zonder de lucht te verwarmen.

Elektrische vloerverwarming:
Verwarmingsmatten, verwarmingsfolie of verwarmingskabels onder de vloer die gelijkmatig warmte afgeven.

Warmtepompen:
Gebruiken elektriciteit om warmte uit de buitenlucht, bodem of water te halen en binnen af te geven.

Convectorkachels:
Verwarmen lucht die door natuurlijke convectie of ventilatoren wordt verspreid.

Efficiëntie:
Elektrische verwarmers zetten bijna 100% van de gebruikte elektriciteit om in warmte.

Milieuvriendelijkheid:
Wanneer de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen zoals zonne- of windenergie, is elektrische verwarming een duurzaam alternatief.

Installatiegemak:
Vaak vereisen elektrische systemen geen complexe leidingen of schoorstenen, wat de installatie vereenvoudigt.

Onderhoud:
Ze hebben doorgaans minder onderhoud nodig dan traditionele verwarmingssystemen.

Veiligheid:
Er is geen risico op gaslekken of koolmonoxidevergiftiging.

Flexibiliteit:
Elektrische verwarmers kunnen gemakkelijk specifieke ruimtes verwarmen, wat energiebesparing mogelijk maakt.

Nee, alle vormen van elektrisch verwarmen zijn in Nederland niet verboden. Echter, er zijn wel bepaalde voorschriften en regels waaraan voldaan moet worden, zoals de Energieprestatie-eisen, Europese regelgeving, Milieu-overwegingen, lokale voorschriften en installatie- en veiligheidsvoorschriften.

Bijverwarming, hoofdverwarming, tijdelijke verwarming, industriele en commerciele toepassingen, renovatieprojecten, overbrugging en duurzame toepassingen.

De kosten voor elektrisch verwarmen varieren sterk en zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder verbruikskosten, aanschafkosten, installatiekosten, onderhoudskosten en energie-efficiente.

Voorbeeldberekening – Stel je gebruikt een 1.500 watt elektrische kachel gedurende 8 uur per dag voor een maand (30 dagen):

  • Dagelijks verbruik: 1.500 watt x 8 uur = 12 kWh.
  • Maandelijks verbruik: 12 kWh x 30 dagen = 360 kWh.
  • Kosten: 360 kWh x €0,30 per kWh = €108 per maand.

Elektrisch verwarmen kan zeker goedkoper zijn dan gas. Het is belangrijk om het verschil in verwarmingsmethodiek tussen gas en elektra te begrijpen. Elektrisch verwarmen is per ruimte ingeregeld, dit is overigens verplicht. Bovendien krijg je een ruimte veel sneller op temperatuur met elektrisch verwarmen tov gasverwarming. Het leent zich er dus voor om ruimtes op te warmen als deze gebruikt worden. Hierdoor verwarmen je plaatselijk en dat zie je terug op je energierekening. Indien je elektrisch verwarmen hetzelfde zou benaderen als verwarmen met gas, dan zul je hoogstwaarschijnlijk meer betalen. Een andere reden waarom elektrisch verwarmen goedkoper kan zijn is omdat het systeem beter kan inspelen op hernieuwbare energie, zoals een PV systeem of windturbines. Tot slot, het is essentieel om niet alleen te kijken naar de investeringskosten of maandelijkse lasten, maar kijk naar de volledige levensduur van het gekozen verwarmingssysteem. Een CV-ketel of warmtepomp moet elke 15 jaar vernieuwd worden, elk jaar verplicht onderhouden worden en er bestaat een reele kans dat er tussentijds onderdelen vervangen moeten worden. Deze kosten heb je niet tot nauwelijks met infraroodpanelen of elektrische vloerverwarming.

Infrarood panelen zijn platte verwarmingspanelen die straling uitzenden om ruimtes te verwarmen. Ze worden meestal aan muren of plafonds bevestigd en verwarmen direct objecten en personen in de kamer.

Infrarood panelen zetten elektrische energie om in straling, die vervolgens oppervlakken en objecten verwarmt. Deze stralen genereren een aangename warmte en verwarmen indirect de luchttemperatuur, wat zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling.

Ja, infrarood panelen zijn veilig in gebruik. Ze zijn ontworpen met ingebouwde beveiligingsmechanismen zoals oververhittingsbeveiliging en zijn volledig veilig voor mens en dier. Bovendien produceren ze geen schadelijke straling.

De voordelen van infrarood panelen zijn onder andere energie-efficiëntie, gerichte verwarming, lage initiele investering, lage onderhoudskosten, verbeterde luchtkwaliteit (geen luchtcirculatie en stofverplaatsing), en esthetische veelzijdigheid omdat ze kunnen worden geïntegreerd in het interieur.

Infrarood panelen kunnen aan muren of plafonds worden geïnstalleerd, waardoor ze ideaal zijn voor diverse ruimtes zoals woonkamers, badkamers, kantoren en commerciële ruimtes. Ze zijn ook geschikt voor ruimtes met beperkte vloeroppervlakte.

Het stroomverbruik van infraroodpanelen varieert afhankelijk van het vermogen en de grootte van het paneel, evenals de verwarmingsbehoeften van de ruimte. Over het algemeen zijn infrarood panelen zeer energiezuinig, vooral in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden.

Ja, infraroodpanelen kunnen zowel als hoofdverwarming als aanvullende verwarming worden gebruikt, afhankelijk van de geïnstalleerde capaciteit en de isolatie van de ruimte. Ze zijn bijzonder effectief in goed geïsoleerde ruimtes.

De installatie van infrarood panelen is eenvoudig en snel uitgevoerd. LVS Verwarming adviseert echter altijd een installateur in te schakelen voor de installatie van IR-panelen als hoofdverwarming. De elektrische kabels, de aansluiting in de meterkast en het koppelen van de regelingen kunnen het beste door de professionals uitgevoerd worden.

Infrarood panelen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Het enige onderhoud dat nodig is, is af en toe schoonmaken om stof en vuil te verwijderen. Er zijn geen bewegende onderdelen die kunnen slijten, wat bijdraagt aan hun lange levensduur.

Infrarood panelen hebben doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 20 jaar bij normaal gebruik. Ze zijn duurzaam en betrouwbaar, wat ze tot een kosteneffectieve verwarmingsoplossing maakt op de lange termijn.

Een warmtemat wordt gebruikt als bijverwarming en om lokaal te verwarmen. In de meeste gevallen worden warmtematten gebruikt om voeten te verwarmen. Warme voeten hebben een positief effect op het gehele warmtecomfort.

Een warmtemat kan heel gericht worden gebruikt om een bepaalde locatie te verwarmen; hiermee bespaar je op je energiekosten. Een andere reden om een warmtemat te gebruiken is als er geen verwarming is.

We onderscheiden 4 typen matten: warme voetenmatten, karpetverwarming, rubber/rubber verwarming en rubber/tapijt verwarming.

Een warme voetenmat wordt gebruikt om voeten te verwarmen ter plaatse van een werkplek, of bijvoorbeeld in een caravan of camper.

Een karpet verwarmt plaatselijk en wordt onder een tapijt geplaatst. Het is een lokale vloerverwarming, ideaal voor in de woonkamer. Door de flinterdunne folie merk je overigens niet dat er een verwarmingselement aanwezig is.

Een stoffen karpet is wat steviger en kan je eenvoudiger opbergen doordat je de mat kunt vouwen. Ook heeft het stoffen karpet een aan/uit-voetschakelaar.

Een rubberen warmtemat is robuust en geschikt voor buitengebruik. De mat wordt tot wel 70 graden warm en wordt veel gebruikt in de winter op plekken waar mensen lang stilstaan. Denk bijvoorbeeld aan een kerstmarkt of een markt.

Een rubber/tapijt warmtemat wordt gebruikt als entreemat. Door het verwarmingselement verdampt het vocht (afkomstig van natte schoenen) snel en blijft de mat droog.

Een rubberen warmtemat gebruik je eigenlijk alleen buiten of in industriële hallen als lokale bijverwarming. Denk hierbij aan lopende bandwerk. Een rubber/tapijt warmtemat gebruik je alleen binnen.

Het is niet aan te raden om vaste objecten direct op een elektrische warmtemat te plaatsen. Dit kan leiden tot oververhitting en mogelijke schade aan zowel de warmtemat als het object.

Ja, dit kan zeker. We produceren volledig op maat gemaakte matten op basis van uw wensen. Neem contact met ons op via info@lvsverwarming.nl voor de mogelijkheden.

Elektrische kachels zetten elektriciteit om in warme lucht. Dit gebeurt in een vrij snel tempo, waardoor elektrische kachels geschikt zijn om ruimtes zeer snel te verwarmen.

Elektrische kachels verwarmen snel, zijn relatief goedkoop in aanschaf, vereisen weinig tot geen onderhoud en hebben een levensduur van meer dan 10 jaar.

Elektrische kachels verwarmen uitsluitend de lucht. Warme lucht stijgt op, waardoor de gevoelstemperatuur bij de vloer lager is dan ter hoogte van het plafond. Verder zijn elektrische kachels niet erg efficiënt als hoofdverwarming.

Uitgangspunt is dat men het vermogen bepaalt op basis van de inhoud van een ruimte. Houd ongeveer 35W tot 50W per m³ aan, waarbij 50W moet worden aangehouden bij slecht/matig geïsoleerde ruimtes.

500W, 1000W, 1500W, 2000W, 2500W en 3000W.

Afhankelijk van het gekozen model kunt u de kachels aan de muur monteren of vrijstaand neerzetten. EIS = wandmontage en MIS = vrijstaand.

Ja, u kunt de convectoren via de Tesy-app bedienen.

Gebruik elektrische kachels als bijverwarming of in ruimtes die slechts sporadisch verwarmd moeten worden, zoals een slaapkamer of een studeerkamer.

Elektrische kachels worden in de nieuwbouw vaak geplaatst in combinatie met een watergedragen vloerverwarmingssysteem. Hierbij wordt de begane grond voorzien van vloerverwarming in combinatie met een ketel of warmtepomp. De verdiepingen, waar de warmtebehoefte lager is, worden voorzien van elektrische kachels.

Elektrische verwarmingsfolie is een dunne, flexibele folie die warmte genereert door middel van straling. Het wordt meestal geïnstalleerd onder vloeren, achter muren of plafonds om ruimtes efficiënt en gelijkmatig te verwarmen.

Verwarmingsfolie werkt door elektrische energie om te zetten in straling, die vervolgens oppervlakken en objecten in de ruimte verwarmt. Deze objecten stralen op hun beurt warmte af naar de omgeving, waardoor een comfortabele en gelijkmatige warmte ontstaat.

Ja, verwarmingsfolie is veilig. De folie is ontworpen met meerdere beschermingslagen en ingebouwde temperatuursensoren om oververhitting te voorkomen. Bovendien produceert straling geen schadelijke straling en is het volledig veilig voor mens en dier.

De voordelen van verwarmingsfolie zijn onder andere energie-efficiëntie, gelijkmatige warmteverdeling, eenvoudige installatie, lage onderhoudskosten, en verbeterde luchtkwaliteit doordat er geen luchtcirculatie en stofverplaatsing plaatsvindt.

Verwarmingsfolie is geschikt voor gebruik onder verschillende vloertypes zoals laminaat, parket, vinyl, en tapijt. Het is echter belangrijk om de specificaties van de vloerfabrikant te raadplegen om ervoor te zorgen dat de vloer compatibel is met vloerverwarming.

De installatie van verwarmingsfolie is relatief eenvoudig en vereist geen specialistische vaardigheden. Het proces omvat het uitrollen van de folie, aansluiten op een stroombron, en het plaatsen van de vloerbedekking erboven. Gedetailleerde installatie-instructies worden meegeleverd bij het product.

Ja, verwarmingsfolie is zeer energie-efficiënt. Het verwarmt direct objecten en personen in de kamer zonder eerst de lucht te verwarmen, wat resulteert in een snellere opwarmtijd en minder energieverlies.

De levensduur van verwarmingsfolie kan variëren, maar het product heeft doorgaans een levensduur van 20 tot 30 jaar bij normaal gebruik. Het is onderhoudsarm en heeft geen bewegende onderdelen die kunnen slijten.

Ja, verwarmingsfolie kan zowel als hoofdverwarming als aanvullende verwarming worden gebruikt, afhankelijk van de verwarmingsbehoeften van de ruimte en de geïnstalleerde capaciteit van de folie. Elektrische vloerverwarmingsfolie wordt volgens de (EU)2015/1188(LOT20) aangeduid als elektrisch toestel en mag daarom gewoon als hoofdverwarming worden toegepast. Houd echter wel altijd rekening met de regels en voorschriften, met name de energieprestatie eisen.

Elektrische verwarmingsfolie vereist minimaal onderhoud. Het is belangrijk om de folie regelmatig te controleren op schade of slijtage, vooral na verbouwingen of als de vloerbedekking wordt vervangen. Verder is er geen specifiek onderhoud nodig om de efficiëntie te behouden.

Elektrische verwarmingsfolie werkt uitstekend met laminaat, parket of PVC vloeren. Ook andere topvloeren, zoals tegels, plavuizen en vinyl zijn geschikt, mits er voldaan wordt aan elke randvoorwaarden. Neem contact op met 1 van onze medewerkers voor projectadvies.

Verwarmingsfolies van LVS hebben 3 breedtematen: 50cm, 75cm en 100cm. De lengte van de verwarmingsfolie is in principe onbeperkt.

In principe adviseren wij altijd 100W/m², maar in goed geisoleerde ruimtes kan 50W/m² ook afdoende zijn.

In de meeste gevallen is het antwoord daarop nee. In bepaalde omstandigheden zijn er wel mogelijk, hier helpen onze specialisten u graag mee verder. Neem daarvoor contact op met onze specialisten voor projectadvies.

Het verbruik van verwarmingsfolie wordt aangegeven in vermogen per m². Het daadwerkelijke verbruik (lees: energierekening) is afhankelijk van diverse variabelen, waaronder comfortbehoefte, isolatiewaarde van woning, warmteverlies, etc.

De temperatuur wordt altijd geregeld met een thermostaat en een externe sensor. De thermostaat regelt de ruimtetemperatuur en de externe sensor regelt de oppervlaktetemperatuur van de vloer. De externe sensor is tevens ook een beveiliging en verplicht om te plaatsen! Je kan met vloerverwarming dus niet alleen gebruik maken van de ruimtetemperatuur.

0,338mm. Uitermate geschikt voor situaties waarbij er weinig tot geen vloerverhoging mogelijk is!

Nee. Indien verwarmingsfolie defect is geraakt door een beschadiging kan deze niet hersteld worden. Echter, omdat de vloerverwarming uit meerdere verwarmingsfolies bestaat, is het in de meeste gevallen nog steeds goed mogelijk om de ruimte goed op temperatuur te krijgen/houden.

Verwarmingsfolie kan op verschillende spanningen worden aangesloten, afhankelijk van het type en de toepassing. De meeste verwarmingsfolies van LVS Verwarming werken op een standaard voedingsspanning van 230V. Daarnaast biedt LVS Verwarming ook speciale verwarmingsfolies die geschikt zijn voor spanningen van 12V, 24V of 42V. Deze lagere spanningen maken de folies ideaal voor het elektrisch verwarmen van bijvoorbeeld caravans, campers, boten en jachten, waar veiligheid en efficiëntie bij lagere spanningen belangrijk zijn.

Zo kun je de juiste verwarmingsfolie kiezen die perfect aansluit bij jouw specifieke verwarmingsbehoefte en situatie.

Ja. Doe echter altijd goed onderzoek naar de gewenste vloeropbouw. Warmte die wordt gegenereerd door de verwarmingsfolie moet omhoog en niet naar beneden. De warmteweerstand van de oude vloer moet hoger zijn dan de nieuwe vloer. Indien mogelijk, plaats een dunne isolatielaag als ondervloer (Heatblok of Redupax) om zeker te zijn van een goede warmteoverdracht naar boven. 

Ja, door te verwarmen zonder luchtverplaatsing is de verwarmingsfolie uitermate geschikt voor mensen met een stof allergie. In tegenstelling tot radiatoren, die luchtcirculatie veroorzaken en stof en allergenen kunnen verspreiden, genereert elektrische vloerverwarming geen luchtstromen. Dit vermindert de hoeveelheid stof en allergenen in de lucht, wat het een gezonder alternatief maakt voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen (bron).

Dit verschilt per situatie. Maar als vuistregel hanteren we 1 werkdag (lees: 16 manuren) om ca. 50m² isolatie en elektrische vloerverwarming te plaatsen en volledig in te regelen.

Minimaal 10 jaar productgarantie. De installateur geeft garantie op de installatie.

Elektrische verwarmingfolie is volledig geluidsloos.

Bent u een installateur en overweegt u om elektrische verwarmingsfolies te plaatsen? Neem dan contact ons op voor een introductie en installatietraining.

Ja, sterker nog, wij adviseren dit zelfs. Om aan de Energieprestatie eisen te voldoen is het in veel gevallen noodzakelijk om een combinatie te maken van verschillende verwarmingssystemen. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp incl. watergedragen vloerverwarming op de begane grond en elektrische vloerverwarming op de 1e en 2e verdieping.

Er is geen speciale isolatie nodig, wel zijn er bepaalde randvoorwaarden waaraan de isolatie moet voldoen icm de gekozen topvloer. Denk hierbij aan drukverdeling, warmteweerstand, etc.

Ja. Houd er wel rekening mee dat de vloer moet kunnen ‘ademen’ door middel van ventilatie. Meubels die volledig dicht zijn aan de onderkant worden afgeraden, omdat hierdoor warmteophoping plaatsvindt. Plaats bijvoorbeeld een paar viltjes onder de kast of bank om ventilatie mogelijk te maken.

Ja. Neem contact met ons op voor projectadvies. LVS Verwarming heeft verwarmingsfolies die geschikt zijn voor 12V, 24V of 42V.

Ja. Bent u een installateur en overweegt u om elektrische verwarmingsfolies te plaatsen? Neem dan contact ons op voor een introductie en installatietraining.

Ja. Dit kan met de Tuya app op uw mobiele (android of IOS) telefoon.

Verwarmingsfolies gaan tientallen jaren probleemloos mee.

Wij adviseren de verwarmingsfolies altijd parellel te schakelen.

Elektrische vloerverwarmingsfolies genereren stralingswarmte. Maar officieel gezien moet er minimaal 40% stralingsefficientie zijn om te mogen spreken van infrarood. Vloerverwarmingsfolies worden nooit warmer dan ca. 30 graden, echter de temperatuur van plafondverwarming kan oplopen tot wel 45 graden. Hierdoor is het aandeel stralingswarmte bij plafondverwarming hoger in vergelijking met vloerverwarming.

Binnen ons assortiment hebben wij verschillende verwarmingskabels voor verschillende gebruiksdoeleinden. Zo hebben wij als vloerverwarming de ADPSV 6mm 20W/M, de Ecofrost 6mm 30W/M en de UTHCT 3mm 10W/M. Tevens zijn de 6mm kabels, in combinatie met een Tekmar regeling, geschikt als oprit-, wegdek- en hellingbaanverwarming. Voor het vorstvrijhouden van bijvoorbeeld leidingen, hebben wij de vorstbeveiligingskabel 12-17W/M en de vorsbeveiligingskabel 10W/M. 

Elektrische verwarmingskabels worden gebruikt tbv vloerverwarming, gangpadverwarming, opritverwarming of om leiding te behoeden van bevriezing.

Een groot voordeel van elektrische verwarmingskabels is dat men zelf het gewenste vermogen kan bepalen op basis van de afstand tussen de kabels. Een ander groot voordeel is dat kabels vaak op moeilijk bereikbare plekken kunnen komen, zoals rondom een trapopgang, vreemde hoeken etc.

Met elektrische kabels als vloerverwarming zal je altijd moeten egaliseren, wat een hogere kostprijs per m² betekent.

De Under Tile Heating Cable Twin is een verwarmingskabel van 3mm dik met een vermogen van 10 watt per strekkende meter. De verwarmingskabel is geschikt voor vloer- en wand verwarming. Door de dubbele geleider hoeft u de kabel niet te lussen en heeft u een betere warmte verdeling ten opzichte van een enkele geleider. 

De EcoFrost verwarmingskabel is een hoogwaardige duale weerstandskabel, voorzien van een UV-bestendige polyolefine buitenmantel. Deze kabel beschikt over een 5 meter lange koude eindkabel, wat zorgt voor een flexibele en eenvoudige installatie. 

Vorstvrij kabels zijn verwarmingskabels welke worden gebruikt om te voorkomen dat de leidingen bevriezen. Door de UV-beschermende coating zijn de kabels geschikt om buiten gebruikt te worden.